Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει. Προχωράμε»

Για απουσία σχεδίου και οράματος για την πόλη από το δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει εν όψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας. Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων στις εκλογές, ο κ. Ζέρβας σημειώνει ότι «απουσιάζουν οι αναφορές στα προβλήματα» και αναφέρεται στους στόχους που θέτει για την πόλη με τη δική του υποψηφιότητα.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Ζέρβας αναφέρει:

Βρισκόμαστε μόλις 6 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο δημόσιος διάλογος ανακυκλώνεται γύρω από σενάρια και ονοματολογίες. Απουσιάζει το πρόγραμμα, το σχέδιο και το όραμα για την πόλη. Απουσιάζουν οι αναφορές στα προβλήματα.

Σε ό,τι με αφορά – έχω λάβει την απόφασή μου, την έχω ανακοινώσει από τα τέλη Οκτώβρη και πορεύομαι μαζί με τους συνεργάτες μου με την παράταξη «ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Δεν περίμενα την έγκριση ή την παρακίνηση ώστε να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν πιστεύω πως ζούμε σε καιρούς χρισμάτων και επιλογών από κομματικούς σωλήνες.

Προσεγγίζω το ζήτημα της Θεσσαλονίκης με ευρύτερα κριτήρια συνθέσεων και υπερβάσεων. Μόνο μέσα από έναν τέτοιο δρόμο οι πόλεις, ιδιαίτερα οι μεγάλες, μπορούν να αλλάξουν, να γυρίσουν σελίδα και να αναπτυχθούν. Μόνον εάν κινητοποιηθούν άνθρωποι, πόροι και ιδέες είναι εφικτή η υπέρβαση.

Στόχος μου είναι μία ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη. Μία μητρόπολη με όλες τις πρόνοιες και παροχές που οφείλει να παρέχει σε πολίτες και επισκέπτες.

Η ατζέντα είναι συγκεκριμένη.

– Προστασία των αδύναμων συμπολιτών. Η ανασφάλεια και η επισφάλεια ολοένα και μεγαλύτερου μέρους των συμπολιτών δεν είναι ανεκτή.

– Οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού. Οι Θεσσαλονικείς αξίζουν να ζήσουν με περισσότερα. Με καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς.

– Αξιοπρεπής συγκοινωνία και μεταφορές, υποδομές μίας κανονικής ευρωπαϊκής πόλης.

– Βιώσιμο αστικό περιβάλλον με καθαριότητα και ευταξία.

– Ασφάλεια και ποιότητα ζωής.

Σε αυτά χρειάζονται οι λύσεις.

Ελπίζω και εύχομαι όλες οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν ή θα ανακοινωθούν, να ασπάζονται τις ίδιες αγωνίες για τον τόπο αυτό. Ο αγώνας για μία Θεσσαλονίκη, όπως την ονειρευόμαστε και μας αξίζει είναι δύσκολος μα συνάμα και γοητευτικός.

Κρατάμε ό,τι καλό έχει γίνει σε αυτήν την πόλη μέχρι σήμερα, δεν απαξιώνουμε, δεν μηδενίζουμε αλλά έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον. Προχωράμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *