Μολύνοντας τα παιδιά

Είναι μέρες τώρα που έχει αρχίσει υπόγεια ένα επικίνδυνο σύρσιμο. Ο θόρυβος του ερπετού που σέρνεται κάτω από τα πόδια μας. Έξω από τα σχολεία. Στις γειτονιές. Στις ψυχές των παιδιών που ακόμα δεν έχουν μολυνθεί.
Εκεί στοχεύουν εδώ και καιρό όλοι αυτοί που πιθανά θεωρούν το έδαφος γόνιμο. Όπως ακριβώς το θεωρούσαν και εξήντα χρόνια πριν στην κεντρική Ευρώπη. Και αλιεύουν στα νερά που φρόντισαν τα θολώσουν για καλά. Μπουκώνοντας τα παιδιά με εικόνες κενότητας, με απατηλά reality, ομοιόμορφα μαγαζιά, άδειες ζωές. Και υπνωτίζοντας τα για να μην ενοχλούν και ενοχλούνται.

Και την κατάλληλη στιγμή τα ξυπνούν με ένα τσίμπημα δηλητηριώδες. Εκείνο του φιδιού που ξυπνά από τη χειμωνιάτικη νάρκη και γεννά τα αυγά του τα οποία θα γεννήσουν άλλα φίδια.
Και έτσι θα ξεκινήσουν καταλήψεις λέει με εθνικιστικά συνθήματα, θα φροντίσουν κανάλια, εθνικοί σχολιαστές, περσόνες στα social media να φουντώσουν το μίσος για τον Άλλο, για το γείτονα, για τον Ξένο. Να τον παρουσιάσουν σαν μεγαλύτερη απειλή από την έλλειψη Παιδείας, Υγείας, δομών που δεν λειτουργούν. Για την έλλειψη δουλειάς, προοπτικής και ονείρου σε μια χώρα που χρεοκόπησε για συγκεκριμένους λόγους. Και τώρα ψάχνει να βρει το εξιλαστήριο θύμα. Αυτόν που θα την πληρώσει.

*To 1923 η Χιτλερική Νεολαία αριθμούσε 1.000 περίπου μέλη. Πέντε χρόνια αργότερα, τα μέλη της έφτασαν τα 25.000. Μέχρι το τέλος του 1932 (μερικές εβδομάδες πριν το Κόμμα έρθει στην εξουσία) τα μέλη της ανέρχονταν σε 107.956. Στο τέλος του 1933, η Χιτλερική Νεολαία έφτασε τα 2.300.000 μέλη.

Πηγή: parallaximag.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *