Απεβίωσε ο πρωτοπόρος ποτοποιός του γνωστού ούζου Μπαμπατζίμ

Σε ηλικία 78 ετών άφησε ανήμερα τα Χριστούγεννα  την τελευταία του πνοή ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, της εταιρείας Μπαμπατζίμ, που παράγει το ομώνυμο φημισμένο τσίπουρο και το ούζο.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958. Ήταν εγγονός του επίσης ξακουστού ποτοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο του Σταύρου, η εταιρεία του οποίου ξεκίνησε το 1875 στην Κωνσταντινούπολη και με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Στεφανή, με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Χρήστο.

Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος.

Το 1988 ο Μπαμπατζιμόπουλος παρουσιάζει πρώτος το Τσίπουρο Μακεδονίας, ενώ το 2000 άνοιξε το επισκέψιμο οινοποιείο.

Ήταν γνωστός για το μεράκι, την τόλμη αλλά και την ασίγαστη διάθεσή του να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους νεώτερους.

Ο θάνατός του συνιστά μια μεγάλη απώλεια για την ελληνική κοινότητα των φίλων του κρασιού.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *