Γιατί με τον Τρεμόπουλο

τoυ Γιάννη Παπαμίχου

                                                         Δημοσιογράφος – υποψ. του συνδυασμού

                                                                    ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

    • Είναι η πιο συνεπής έκφραση του οικολογικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη -και όχι μόνο.
    • Έχει αποδείξει στην πράξη ότι υπερασπίζεται αξίες και αρχές και όχι προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές.
    • Αποτελεί εγγύηση για την προώθηση στο επίπεδο της διοίκησης του Δήμου των προτάσεων της οικολογίας, της ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σήμερα, με την κατάρρευση των δύο κυρίαρχων τοπικών συστημάτων εξουσίας, του Παπαγεωργόπουλου και του Μπουτάρη, έχει δημιουργηθεί  ένα τεράστιο κενό στην πόλη, που εκτός από την εύλογη ανησυχία που δημιουργεί στους πολίτες, ανοίγει τον δρόμο για μια τρίτη λύση, που θα στηρίζεται στην κατάθεση έξυπνων, οικολογικών και βιώσιμων λύσεων, τόσο για τα προβλήματα της καθημερινότητας, που τόσο έχουν οξυνθεί από τις πολλές αστοχίες και αβλεψίες των προηγούμενων, όσο και για τη στρατηγική προοπτική της πόλης, που δείχνει μετά τις αλλοπρόσαλλες και αλληλοαναιρούμενες επιλογές της απερχόμενης διοίκησης να έχει χάσει τον βηματισμό της και τον προσανατολισμό της.

Με λίγα λόγια, η πόλη έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο, που προσπαθούν να καλύψουν υποψηφιότητες είτε από το αναξιόπιστο σημερινό κομματικό περιβάλλον, είτε από το αποτυχημένο και σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένο από τις εξελίξεις τοπικό σύστημα εξουσίας.

Η υποψηφιότητα του Μ. Τρεμόπουλου με την Οικολογία – Αλληλεγγύη, μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη διεξοδική λύση για τους κουρασμένους και απογοητευμένους δημότες, αφού και πολύ καθαρό έως φωτεινό παρελθόν διαθέτει και λαμπρό και αποτελεσματικό μέλλον εγγυάται.

Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία και χωρίς να φοβηθούμε τις ευθύνες που συνεπάγεται η διοίκηση ενός τόσο μεγάλου αλλά και δύσκολου Δήμου όπως η Θεσσαλονίκη, ας καταθέσουμε με θάρρος και αυτοπεποίθηση την πολύ ωραία πρότασή μας για μια νέα και δυναμική οικολογική δημαρχία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *