Ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη η Zootechnia

Με την παρουσία κορυφαίων εταιριών των κλάδων της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου τα εγκαίνια της 11ης Zootechnia, της μεγαλύτερης και καλύτερης έκθεσης όλων των εποχών.

“Νομίζω θα είναι μια καλή έκθεση. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρωτογενή παραγωγή. Αυτό θέλουμε να αναδείξουμε τον κλάδο της κτηνοτροφίας – πτηνοτροφίας, τον κλάδο της ζωικής παραγωγής ο οποίος μαζί με τα τρόφιμα είναι πολύ σημαντικός για την χώρας”, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo.

Στη φετινή διοργάνωση της Zootechnia συμμετέχουν 988 εκθέτες έναντι των 939 της προηγούμενης του 2017, ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνεται ανέρχεται σε 16.663 τ.μ., έναντι 14.350 τ.μ.

Παρούσες στη Zootecnia είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας – πτηνοτροφίας, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες αλλά και έρευνες.

“Στόχος μας είναι η Zootechnia να φτάσει τα επίπεδα της Agrotica, δηλαδή να είναι φουλ και να καταλαμβάνει όλο τον εκθεσιακό χώρο. Αυτό φέτος συμβαίνει και όντως είναι η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών”, ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή ξένων εκθετών, καθώς αποδεικνύει πως η Έκθεση δεν αφορά μόνο τους Έλληνες παραγωγούς, αλλά τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Σημαντικός είναι και ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης αφού οι ξένες συμμετοχές άμεσων και έμμεσων εκθετών, προέρχονται από 41 χώρες.

Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες έρχονται από 14 χώρες και ειδικότερα από την Αγγλία, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα, την Κύπρο, την Λετονία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβενία, και την Τουρκία.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των ξένων hosted buyers, που ανέρχονται σε 380. Από αυτούς οι 354 θα έρθουν ως ομαδικές συμμετοχές από Βουλγαρία, Αλβανία και πΓΔΜ και οι υπόλοιποι από Αλβανία, Αλγερία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Τυνησία.

Στην έκθεση συμμετέχουν ακόμα μεταξύ άλλων, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Πανελληνία Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (ΕΣΠΑΒ), το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α.

Φέτος η 11η Zootechnia θα παρουσιάσει και την ψηφιακή της πλευρά. Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας Digital Greece, που παρουσιάστηκε στην 83η ΔΕΘ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης, θα στηθεί το Digital Greece: Ζootechnia edition, όπου καινοτόμες startups που δραστηριοποιούνται στους τομείς προσέγγισης και διαχείρισης της ζωικής παραγωγής, εκτροφής, διατροφής ζώων, συντήρησης του ζωικού εξοπλισμού κ.α.μ θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καθιερωμένα αφιερώματα, όπως το Σαλόνι Αλόγου και το Pet Festival, αλλά και οι πλούσιες παράλληλες δράσεις όπως το Πανελλήνιο Συνέδριο “Το κρέας και τα προϊόντα του, από τον στάβλο στο πιάτο”, που συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ και το περιοδικό Meat News.

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, στην οποία θα παρουσιαστούν οι πιο επίκαιρες καινοτομίες στην κατασκευή των σταβλικών εγκαταστάσεων, τη διατροφή των ζώων και την χρήση νέων τεχνολογιών στη διαχείριση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και το συνέδριο για την Κυκλική Οικονομία στην γεωργία και την κτηνοτροφία σε συνεργασία με την εταιρεία Success.

Τα εγκαίνια της 11ης Zootechnia θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 19.00.

Οι ώρες λειτουργίας της Zootechnia είναι τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 10.00 έως τις 19.00 και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 20.00.

Πηγή thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *