Χειροκροτώντας τη Χρυσή Αυγή

Η αυθόρμητη κίνηση των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης να χειροκροτήσουν δυνατά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης στο ζήτημα της τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας του δήμου, ήταν ένα σημάδι του τι έρχεται.
Η αποδοχή του τέρατος, που μπορεί και μεταλλάσσεται σε κάτι αρεστό, που τα επιχειρήματα του γίνονται αυτά που θέλει να ακούσει το πλήθος είναι το πρώτο βήμα. Αποδέχομαι. Καθοριστική έννοια για την εξοικείωση με την επώαση του αυγού φιδιού.
Παράλληλα στα social media, μια προσεκτική ματιά σε όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες περί λύσεως των τανκς, περί τιμωρίας όσων βρίσκονται σε άλλα ιδεολογικά σημεία από κείνα της άκρας δεξιάς, ο δημόσιος λόγος προσώπων προβεβλημένων όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ή ο Γιάννης Πρετεντέρης, οι παραινέσεις τους για φίμωση ΜΜΕ που έχουν διαφορετική άποψη, η έκφραση ”καλά τους κάνανε” που λέγεται όλο ένα και περισσότερο για περιστατικά βίας από μεγάλα μέρη του κοινού, η δικαιολόγηση ακραίων περιστατικών όπως η επίθεση στο Μπουτάρη, είναι σημάδια.
Δηλώσεις όπως του τραγουδιστή Σαββιδάκη που είπε σε μεγάλο κανάλι πανελαδικής εμβέλειας και κανείς δεν βρέθηκε να τον σταματήσει: ”Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου, παραπάνω προνόμια ή αν θέλεις, να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια (σ.σ. ξένη), κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες”.
Το χθεσινό χειροκρότημα του Χρυσαυγίτη και των απόψεων του στο δημοτικό συμβούλιο από τους εργαζόμενους του δήμου είναι το σύνθημα. Το νεύμα του περάσματος από το σας ανεχόμαστε στο σας αποδεχόμαστε. Σκεφτείτε το.

Πηγή: parallaximag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *