Μπουτάρης: «Ο Λεκάκης και η παρέα του είναι… παιδιά μου, αλλά δε θα πω ”ψηφίστε τους”»

«Πατατράκ για την “Πρωτοβουλία”» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου καταψηφίστηκαν η διοικητική αποβολή του πάρκινγκ για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τα οποία είχε εισηγηθεί η δημοτική αρχή.

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στη δημοτική τηλεόραση “TV 100”, υπογράμμισε ότι η καταψήφιση των δύο θεμάτων βασιζόταν σε καθαρά αντιπολιτευτική διάθεση, ενώ είπε πως δεν αποκλείεται με την αρνητική στάση τους ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να ήθελαν και να τον προσβάλλουν.

Ο δήμαρχος σχολίασε την υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρου Λεκάκη για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης. «Από τον Λεκάκη και την παρέα του όσοι κατεβαίνουν είναι νέα παιδιά, που γαλουχήθηκαν μέσα στην αντίληψη της Πρωτοβουλίας. […] Αυτοί είναι παιδιά μου. Δεν θα βγω, όμως, μπροστά να πω “ψηφίστε τους”. Αυτό δεν γίνεται».

Επισήμανε πως με τον κ. Λεκάκη έχει συζητήσει το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης για λόγους δεοντολογίας.

‘Οσο για την Καλυψώ Γούλα, η οποία είχε αναδειχθεί ως η νέα υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο της, και είπε πως «έκανε λάθος που παραιτήθηκε» τόσο από την υποψηφιότητα όσο και από την προεδρία (του δημοτικού συμβουλίου) αλλά και συνολικά από το δημοτικό συμβούλιο.

Η συμβουλή τέλος, που έδωσε στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης που θα αναδειχθεί από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν «να μην καβαλήσει το καλάμι», υπογραμμίζοντας ότι «η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ δύσκολη».

Πηγή: dailythess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *