Καμία λειτουργία σε χώρους θρησκευτικής λατρείας

Απ’ ότι φαίνεται η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ δεν ικανοποίησε την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ανέφερε ότι θα τελούνται λειτουργίες μόνο τις Κυριακές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο Twitter ότι θα απαγορευτεί η τέλεση λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους της Εκκλησίας, οι οποίοι έκαναν λόγω για “προσβολή και ταπείνωση του σώματος της Ιεραρχίας”.

Εξαιρούνται κηδείες και ατομικές προσευχές

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020

Η φωτογραφία αναδημοσιεύεται από την athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *