Η ατμοσφαιρική ρύπανση και το κάπνισμα αυξάνουν τους θανάτους από τον κορωνοϊό!

Σε σημαντικό άρθρο του Damian Carrington στον έγκυρο «The Guardian», αναφέρονται σαφείς προειδοποιήσεις από ειδικούς:

Υπάρχουν ενδείξεις από προηγούμενες εκδηλώσεις κοροναϊού ότι εκείνοι που εκτίθενται σε ρυπασμένο αέρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν. Οι επιστήμονες που ανίχνευσαν την έξαρση του ιού του κορονοϊού Sars στην Κίνα το 2003 διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί και ζούσαν σε περιοχές με μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με εκείνους σε λιγότερο μολυσμένες περιοχές.

«Οι ασθενείς με χρόνιες πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις που προκαλούνται ή επιδεινώνονται λόγω μακροχρόνιας έκθεσης σε ατμοσφαιρική ρύπανση είναι λιγότερο ικανοί να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις των πνευμόνων και πιο πιθανό να πεθάνουν. Αυτό είναι πιθανό και στην περίπτωση του Covid-19″, δηλώνει η Sara De Matteis, από το Πανεπιστήμιο του Cagliari της Ιταλίας και μέλος της επιτροπής περιβαλλοντικής υγείας της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας. «Με τη μείωση των επιπέδων ρύπανσης της ατμόσφαιρας μπορούμε να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους στην καταπολέμησή τους ενάντια σε αυτό και τυχόν μελλοντικές πανδημίες».

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που γνωρίζουμε τώρα, είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι που εκτίθενται σε περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση και οι οποίοι καπνίζουν προϊόντα καπνού θα χειροτερέψουν αν μολυνθούν με το Covid-19 σε  σχέση με εκείνους που αναπνέουν καθαρότερο αέρα και δεν καπνίζουν», δηλώνει ο Aaron Bernstein, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Όλο το άρθρο στον Guardian:

https://www.theguardian.com/environment/2020/mar/17/air-pollution-likely-to-increase-coronavirus-death-rate-warn-experts?fbclid=IwAR1lscn9i9npKzqx1j3bP127yJP-aWyoSN07qUdPhJpSi1QfAh_vfia_TkI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *