12 διάσημα μνημεία που μπορείς να ξεναγηθείς από τον καναπέ σου

Δείτε μέσα από ποιες σελίδες μπορείτενα κάνετε online ξενάγηση στα διασημότερα μνημεία του κόσμου.

Όλα τα ταξίδια έχουν πλέον ακυρωθεί, πτήσεις πραγματοποιούνται παγκοσμίως μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις και όσοι ετοιμαζόντουσαν να γνωρίσουν νέα μέρη, τώρα θα πρέπει να περιμένουν. Η πανδημία του κορωνοϊού ακύρωσε κάθε προγραμματισμό, έφερε τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας και μας έκλεισε στο σπίτι. Πολλοί δεν εργάζονται καν και αναζητούν τρόπους να γεμίσουν τις ώρες που περνούν μέσα.

Τα καλά νέα για όσους και όσες έχουν ανάγκη ένα ταξίδι: υπάρχουν σελίδες μέσα από τις οποίες μπορεί κάποιος/-α να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί σε μερικά από τα διασημότερα μνημεία του κόσμου, σχεδόν σαν να ήταν εκεί.

Πανοραμική φωτογραφία του μνημείου Μάτσου Πίτσου

©APE-MPE/ Ernesto Arias

Μάτσου Πίτσου, Περού

Χτισμένο στις Άνδεις, σε υψόμετρο 2.430 μέτρων, το 1450 π.Χ., το Μάτσου Πίτσου είναι ένα από εκείνα τα μνημεία που αποτελούν μυστήριο για το πώς χτίστηκαν. Το πώς οι Ίνκας κατάφεραν να μεταφέρουν αυτές τις τεράστιες πέτρες εκεί χωρίς τη βοήθεια ζώων ή τροχών είναι ασύλληπτο. Αν θέλεις να θαυμάσεις ένα από τα 7 Νέα Θαύματα του Κόσμου, μπορείς να μπεις στο YouVisit όπου υπάρχει μια σειρά φωτογραφιών 360° και ηχητική ξενάγηση που σου δίνει πληροφορίες για την αρχιτεκτονική, την ιστορία και τα διάσημα ντόπια ζώα αλπακά. Ακόμα, μπορείς να δεις εντυπωσιακές πανοραμικές φωτογραφίες του μνημείου στο AirPano.

Το θησαυροφυλάκιο στην Πέτρα της Ιορδανίας

©Ελένη Μπεζιριάνογλου

Πέτρα, Ιορδανία

Μία από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, η Πέτρα έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς «Η τελευταία Σταυροφορία» κάνοντάς όνειρο για πολλούς να την επισκεφτούν. Το ταξίδι στην Ιορδανία είναι πλέον αρκετά προσιτό, τόσο από θέμα απόστασης όσο και οικονομικών. Ωστόσο, μιας και για το άμεσο μέλλον αποκλείεται, μπορείς να περιηγηθείς στην πόλη των Ναβαταίων με τα σκαλισμένα στο βράχο κτήρια μέσα από την online ξενάγηση του Google Maps. Από το φαράγγι Siq μέχρι το Μοναστήρι, η διαδρομή περιλαμβάνει ηχητική περιγραφή όσων βλέπεις.

Το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο

©APE-MPE/ MARCELO SAYAO

Το άγαλμα του Χριστού, Ρίο Ντε Τζανέιρο – Βραζιλία

Με ύψος 30 μέτρα, το άγαλμα του Χριστού στέκεται στο βουνό Corcovado και φαίνεται από όλο το Ρίο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα του κόσμου και χάρη στο Google Arts & Culture έχεις τη δυνατότητα να “περπατήσεις” στο χώρο γύρω του, να κοιτάξεις ψηλά θαυμάζοντάς το και να απολαύσεις την υπέροχη θέα από την άκρη της πλατφόρμας. Τι θα δεις; Από την πόλη του Ρίο ως την παραλία Ipanema και από την παραλία Copacabana ως το βουνό Sugarloaf. Εδώ θα βρεις περισσότερες πανοραμικές φωτογραφίες από διάφορες ώρες της ημέρας.

Η πυραμίδα στην περιοχή Τζίτσεν Ιτζά στο Μεξικό

©APE-MPE/ Jacinto Kanek

Τσιτσέν Ιτζά – Μεξικό

Ακόμα ένα θαύμα, χτισμένο από τους Μάγια, στην χερσόνηση Γιουκατάν του Μεξικού. Η πυραμίδα El Castillo στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου μετράει 365 σκαλιά στις 4 πλευρές της, όσες και οι ημέρες του χρόνου. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δυο φορές το χρόνο, τα σκαλιά δημιουργούν μια ιδιαίτερη σκιά η οποία συναντά το αγαλμάτινο κεφάλι ενός φιδιού στη βάση και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ένα μεγάλο φίδι έρπεται στα πλάγια της πυραμίδας. Μπορείς να τα χαζέψεις, με μουσική υπόκρουση, εδώ.

Κήπος με τις κερασιές στην Ιαπωνία

©Getty Images/ Buddhika Weerasinghe

Κήπος με τις κερασιές – Χιροσίμα, Ιαπωνία

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς κήπου στον κόσμο, θα τον έβαζες άνετα για wallpaper στον υπολογιστή σου. Η Ιαπωνία βρίσκεται αρκετά μακριά οπότε μπορείς για φέτος να θαυμάσεις 400 χρόνια ζωής με μερικά κλικ. Βόλτα στην Koko-kyo γέφυρα, διαλογισμός δίπλα στα μπονζάι και τις λιμνούλες με τα ψάρια koi και νοητή σέλφι κάτω από τις ανθισμένες κερασιές.

Ο Πύργος του Άιφελ

©Getty Images/ Veronique de Viguerie

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι – Γαλλία

Από τις πιο ρομαντικές online βόλτες που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφθείς τον Πύργο του Άιφελ. Η διαδραστική ξενάγηση σε πηγαίνει στην πλατφόρμα ύψους 324 μέτρων για να θαυμάσεις το Παρίσι από ψηλά. Θα δεις ακόμη φωτογραφίες των πρώτων «κυριλέ» παριζιάνων επισκεπτών και στιγμιότυπα από την κατασκευή του το 1887. Μπορείς να κάνεις και βόλτα με ελικόπτερο γύρω του. Voila!

Οι κατακόμβες του Παρισιού, ασπρόμαυρη φωτογραφία

©Getty Images/ Print Collector

Κατακόμβες, Παρίσι – Γαλλία

Μια που ήρθες στο Παρίσι, ευκαιρία να δεις και τις θρυλικές κατακόμβες που γέμισαν με τα πτώματα περισσότερων από 6 εκατ. Παριζιάνων το 17ο αιώνα. Το «βασίλειο του θανάτου» όπως γράφει στην είσοδο είναι αρκετά ανατριχιαστικό, οπότε αν δεν είχες τη δύναμη να κατέβεις τα σκαλιά, μπορείς πάντα να το εξερευνήσεις εδώ.

Ο ναός Ankor Wat στην Καμπότζη

©APE-MPE/ OLIVIER MATTHYS

Άνγκορ Βατ – Καμπότζη

Η πόλη των ναών, ίσως τη θυμάσαι και από την ταινία Tomb Raider με την Αντζελίνα Τζολί, είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο του κόσμου. Αφιερωμένο αρχικά στον θεό Βισνού, χτίστηκε το πρώτο μισό του 12ου αιώνα κι αργότερα έγινε τόπος λατρείας του Βούδα προς το τέλος του ίδιου αιώνα. Η online περιήγηση σε ταξιδεύει στου 5 πύργους της Άνκορ Βατ, στη ροζ αμμόπετρα Banteay Srei και στο Ta Prohm του οποίου τα ερείπια η φύση έχει σκεπάσει. Μπορείς να δεις και πώς ήταν ζωντανή η πόλη τον 13ο αιώνα μέσα από τις προσομοιώσεις που δημιουργήθηκαν από ειδικές ομάδες αρχαιολόγων, ιστορικών και CGI καλλιτεχνών.

Το Κολοσσαίο στη Ρώμη

©Ελένη Μπεζιριάνογλου

Κολοσσαίο, Ρώμη – Ιταλία

Κάποτε χωρούσε έως 80.000 θεατές, οι οποίοι έμπαιναν στο στάδιο από 80 εισόδους. Το Κολοσσαίο ήταν το μεγαλύτερο αμφιθέατρο του κόσμου όταν χτίστηκε το 70 π.Χ. Εδώ αγωνιζόντουσαν και οι θρυλικοί μονομάχοι, όπως θα έχεις δει στην ταινία Gladiator με τον Ράσελ Κρόου. Τα 2/3 του μνημείου έχουν καταστραφεί με το πέρασμα των αιώνων, όμως ακόμα κι έτσι είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ιταλίας. Μπορείς να το θαυμάσεις εδώ.

Γυναίκα με παιδί βγάζουν φωτογραφία μπροστά στις Πυραμίδες της Αιγύπτου

©APE-MPE/ MOHAMED HOSSAM

Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

Με φόντο την απέραντη έρημο και τις πανύψηλες καμήλες, οι πυραμίδες της Αιγύπτου είναι ένα από τα 7 Αρχαία Θαύματα του Κόσμου που παραμένει μέχρι και σήμερα μυστήριο -τόσο η κατασκευή τους, όσο και το περιεχόμενό τους αφού ελάχιστα έχουν ανακαλυφθεί. Χτίστηκαν πριν από περίπου 4.500 χρόνια από τους Φαραώ και αν δεν αντέχεις τη ζέστη, μπορείς να της επισκεφθείς μέσα από την virtual ξενάγηση του Google.

Το μνημείο Stonehedge στο Ηνωμένο Βασίλειο

©Getty Images/ Handout

Στόουνχετζ, Ηνωμένο Βασίλειο

Το προϊστορικό μνημείο του Στόουνχετζ μετράει περισσότερα από 5000 χρόνια ζωή και φαίνεται ότι χρησιμοποιείτο ως κρεματόριο. Οι τεράστιες πέτρες πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν από την περιοχή Malborough Downs -20 μίλια μακριά- και οι μικρότερες από το Preseli Hills στην Ουαλία -140 μίλια μακριά. Στην ξενάγηση θα δεις το μνημείο, βίντεο από την εκταφή, τη διατήρηση και το σχεδιασμό του.

Το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία

©EPA/ STR

Ταζ Μαχάλ, Άγκρα -Ινδία

Ο μεγαλοπρεπής τάφος που έφτιαξε ο αυτοκράτορας Shah Jahan για τη γυναίκα του Mumtza Mahan και ο οποίος χρειάστηκε 22 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Με αρχιτεκτονικές επιρροές από Περσία, Ισλάμ και Ινδία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια που θα συναντήσεις ποτέ. Το στολίδι της Ινδίας είναι διαθέσιμο online εδώ.

Πηγή: athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *