Καρδίτσα: Δεκάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Οξυά

Tουλάχιστον σαράντα κάτοικοι του χωριού Οξυά της Καρδίτσας παραμένουν εδώ και δύο ημέρες εγκλωβισμένοι. Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα σημεία απ όπου πέρασε ο Ιανός. Συνολικά 40 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.

Χωρίς ηλεκτρικό και νερό παραμένει το χωριό Οξυά της Καρδίτσας μετά το πέρασμα του Ιανού που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε όλη την περιοχή.

Περισσότεροι από σαράντα κάτοικοι του χωριού που μεταφέρθηκαν σε μοναστήρι της περιοχής παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Η επόμενη ημέρα των καταστροφών από την κακοκαιρία
Στην πλειονόητά τους ειναι ηλικιωμένοι και σύμφωνα με τον δήμαρχο Φάνη Στάθη, κάποιοι εξ αυτών χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας. Κατά τον ίδιο κάποιοι αρνούνται να φύγουν από το χωριό.

Συνολικά στην Καρδίτσα,  λόγω καταστροφής των γεφυρών και του οδικού δικτύου, πολλές περιοχές είναι αποκλεισμένες, κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση μετρώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ είναι αδύνατη, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και η προσέγγιση κτηνοτροφικών μονάδων, αφού οι τόνοι λάσπης αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο.

 
Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Καρδίτσα. Στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής.

Πηγή: www.news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *