alt_text
  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ #1, 6.2.2019

 

 

 

Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης»
Τρεμόπουλος: «Είμαστε ο ανθός των ενεργών πολιτών!»

alt_text

Το ψηφοδέλτιο της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» αποτελεί τη βάση για τη συσπείρωση ευρύτερων κατηγοριών ενεργών πολιτών, από τους φορείς και τις πρωτοβουλίες της Θεσσαλονίκης, από διάφορους κοινωνικούς, επιστημονικούς, εργασιακούς κλ χώρους, σε μια ισορροπία μεταξύ φύλων, ηλικιών, καταγωγής, θρησκείας, ένταξης και προσανατολισμού.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: link foto

Δείτε το σχετικό βίντεο: link video


Περιεχόμενα:

- Δυό λόγια
- Βιογραφικά

- Δράσεις - θέσεις
- Συνεντεύξεις, άρθρα
- Δημοσιεύματα
- Το πρόγραμμά μας


Αγαπητέ συμπολίτη

Με δεδομένο τον… συνωστισμό που παρατηρείται σε σχέση με τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, αξίζει να θυμίσουμε τα βασικά στοιχεία της συλλογικής μας ταυτότητας.

Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» δεν έρχεται από το πουθενά για να περάσει ως διάττων από τα δημόσια πράγματα. Δεν έρχεται για να υπηρετήσει σκοπιμότητες και συμφέροντα. Δεν βασίζεται στη φιλοδοξία κάποιου ή στην ιδιοτέλεια ενός πολιτικού, συμπεριφορές που απομακρύνουν τους πολίτες από τα κοινά.

Οι άνθρωποι που τη συγκροτούν δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ενεργοί πολίτες. Έχουν πίσω τους πολύχρονους αγώνες για την πόλη, την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα, το συμφέρον των πολλών. Έχουν δώσει μάχες για μια δυναμική και κοινωνικά αλληλέγγυα προοπτική, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Και έχουν πετύχει νίκες υπέρ της διαφάνειας και του συλλογικού συμφέροντος, υπέρ των δασών και της ευημερίας ανθρώπων και ζώων.

Απέναντι στις πολιτικές, που υποτίθεται ότι θα θεράπευαν τις χρόνιες παθογένειες του πελατειακού κράτους αλλά γονάτισαν τους πολίτες, χρειάζονται ρηξικέλευθες επιλογές, με ριζικές ανατροπές και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Ακριβώς γιατί, μαζί με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, έχει καταρρεύσει το ίδιο το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

Στο περιβάλλον αυτό, ο προσανατολισμός και η αποτελεσματικότητα της διοίκησης του δεύτερου Δήμου της χώρας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς μπορεί και πρέπει να εξασφαλίσει σημαντική στήριξη και ανακούφιση στους πολίτες που τη χρειάζονται.

Με αυτό το στόχο, συναντιόμαστε με νέες ευρύτερες δυνάμεις, που ξεπερνούν τον οικολογικό χώρο, σε μία δυναμική εκλογική παρέμβαση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την εμπειρία της προηγούμενης διαδρομής μας αλλά και με περίσσευμα γνώσης από τη συμμετοχή μας στα αυτοδιοικητικά και ευρωπαϊκά δρώμενα. Το νέο αναλογικό εκλογικό σύστημα επιτρέπει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των αξιών και των προτάσεών μας αλλά και συνδιαμόρφωση των δημοτικών πολιτικών.

Από τον Σεπτέμβριο έχουμε δηλώσει ότι αναζητούμε προγραμματικές συγκλίσεις και ότι είμαστε ανοιχτοί στη συνδιαμόρφωση των θέσεων και την επιλογή των προσώπων που θα τις εκπροσωπήσουν. Η προσπάθεια πέτυχε να συσπειρώσει άτομα από τον χώρο των κινημάτων πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων, της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, των δικαιωμάτων και των αγώνων για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Στα μέσα του Νοέμβρη παρουσιάστηκε η πρώτη έκδοση του προγράμματος της «Οικολογίας - Αλληλεγγύης» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία εκλέχθηκε ως επικεφαλής της προσπάθειας και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στο παρόν ενημερωτικό Δελτίο παρουσιάζουμε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μας, από την ημέρα που αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα, ώστε να παρέχουμε την πληρέστερη ενημέρωση στους φίλους μας και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Πρόθεσή μας είναι η αποστολή του Ενημερωτικού Δελτίου να γίνεται σε τακτά διαστήματα και παρακαλούμε να το διαδώσετε και να ενημερώσετε όσους και όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στη λίστα αποστολής.

Σε περιμένουμε για να δώσουμε μαζί τον καλό αγώνα: πάντα σε μια συνεπή, συνεχή και ανιδιοτελή προσπάθεια παρέμβασης μέσα κι έξω από τους θεσμούς, για τη βελτίωση της ζωής εδώ και τώρα!

 
  ΔΡΑΣΕΙΣ - ΘΕΣΕΙΣ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Τρεμόπουλος Μιχάλης

Yποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δικηγόρος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην ευρωβουλευτής.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έχει μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Οικολογία. Ως ευρωβουλευτής ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου (2009-12) και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας Τροφίμων. Ο μοναδικός που παραιτήθηκε στο μέσον της θητείας, λόγω εναλλαγής. Διετέλεσε νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με την “Οικολογία - Αλληλεγγύη” (1998-2016), ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών (1989-1991) και των Οικολόγων Πράσινων (2002-2016). Έχει οικολογική και ανθρωπιστική δράση από το 1975, με ενεργό εμπλοκή στην ίδρυση, τη διοίκηση και τις δράσεις σημαντικών οργανώσεων, όπως της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής - Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. (πρόεδρος 1978-82), της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (ιδρυτικό μέλος, 1982), του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία «Αντιγόνη» (ιδρυτικό μέλος, 1993), οργανώσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κ.α. Έχει συμβάλλει σε σημαντικούς αγώνες και δικαστικές νίκες υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, και της ποιότητας ζωής.

 

Υποψήφιοι/-ες
δημοτικοί σύμβουλοι

Βασιλόπουλος Στράτος
ΟικονομολόγοςΟικονομολόγος ειξειδικευμένος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην αξιολόγηση επενδυτικών προγραμμάτων, στη σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών, στη χρηματοοικονομική ανάλυση, στη διοικητική λογιστική και τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μέλος του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης και τ. αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών, με εξαιρετικά πλούσια δράση.


Γεωργόπουλος Αλέξανδρος
Καθηγητής ΑΠΘ, συγγραφέαςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Απόφοιτος του Χημικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου του Μάντσεστερ. Από το 1985 διδάσκει περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει γράψει 3 βιβλία και έχει επιμεληθεί άλλα 2. Είναι Πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και από τα παλαιότερα μέλη της, διετέλεσε εκδότης του οικολογικού εντύπου Τα Εν Οίκω Εν Δήμω και του αντιμιλιταριστικού περιοδικού «Αρνούμαι».  Επανειλημμένα υποψήφιος με την «Οικολογία-Αλληλεγγύη». Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 17 ετών.


Δόδουρα Έφη
Συνταξιούχος τραπεζικόςΓεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ως φοιτήτρια, έγινε μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και συμμετείχε ιδιαίτερα στην Ομάδα Περίθαλψης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού Σωματείου Θεσσαλονίκης «ο Άργος», στο οποίο από το 2004 είναι πρόεδρος. Από το 2009 είναι Γ. Γ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα των Ζώων “CIDAG”. Πρωτοστάτησε σε πολλές φιλοζωικές εκστρατείες (κατάργηση των τσίρκο με ζώα, νομοθεσία, γούνες, puppy mills, πειραματόζωα κλπ). Το όραμά της: να γίνει η χώρα μας φιλόξενη για όλους τους κατοίκους της - ανθρώπους και ζώα.


Ζόγκας Αδριανός
ΟικοδόμοςΓεννήθηκε στη Νάρτα Αυλώνας της Αλβανίας, έξω από τα όρια της αναγνωρισμένης μειονοτικής περιοχής, το 1970. Απόφοιτος της Κτηνιατρικής σχολής, ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1991, και εργάζεται ως οικοδόμος -ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.


Ζώτου Ελεωνόρα
Οικονομολόγος, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος ΘεσσαλονίκηςΖει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά της. Η μητέρα της κατάγεται από την Κορυτσά και ο πατέρας της από το Βόιο Κοζάνης. Τελείωσε το 1984 Οικονομικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τιράνων. Μέλος του ΔΣ της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης & μέλος του συντονιστικού του κοινωνικού χώρου Οικόπολις. Εδώ και 16 χρόνια είναι στέλεχος της ΜΚΟ «Αντιγόνη» – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία. Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στην Αυτοδιοίκηση μέσω της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης». Διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, 2009-2010. Σήμερα είναι συντονίστρια του Κέντρου Ημέρας Άστεγων Προσφύγων «Αλκυόνη».


Ιωαννίδου Ελένη
ΙστορικόςΓεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι ιστορικός, απόφοιτη της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και εργάζεται από το 1994 στο Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς. Τα ενδιαφέροντά της αφορούν την προσφυγική εγκατάσταση, την κοινωνική ιστορία και την προφορική ιστορία. Συμμετείχε σε συλλογικότητες της Ανανεωτικής Αριστεράς και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, όπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την κίνηση ενάντια στα μεταλλαγμένα. Συμμετέχει ερασιτεχνικά σε θεατρική ομάδα και στην ορειβατική πεζοπορία. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.


Κοτοπούλου Κωνσταντίνα
Εκπαιδευτικός-Κοινωνική ΛειτουργόςΕκπαιδευτικός σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Ψυχολογίας (ΒS, MS) University of Sheffield, Κοινωνική Λειτουργός (πτυχιούχος Δ.Π.Θ.) και Διατροφολόγος ΔΕ. Τελειόφοιτη μεταπτυχιακού με ειδίκευση το Περιβάλλον και την Υγεία και υποψήφια διδάκτωρ Α.Π.Θ. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και παρείχε εθελοντικά υποστήριξη μαθητών στην ενισχυτική διδασκαλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκθέσεις φωτογραφίας, προσωπικές και ομαδικές. Κύριο όραμά της, μια πιο επικεντρωμένη στο περιβάλλον προσέγγιση για την πόλη με ενδιαφέρον απέναντι στον άνθρωπο και την κοινότητα, χωρίς διακρίσεις.


Λόλι Ίρμα
Ελεύθερη επαγγελματίαςΓεννημένη στην Αλβανία, Ιστορικός και Φιλόλογος, με μεταπτυχιακό στη Γενική Γλωσσολογία. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας. Διετέλεσε γενική γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Μεταναστριών.


Μανιατέα Ορθοδοξία
ΦιλόλογοςΦιλόλογος, που υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση, με δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μέλος της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» από το 1995. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο φοιτητή.


Μαριόγλου Κωνσταντίνος
Προγραμματιστής αναλυτής Η/ΥΠρογραμματιστής αναλυτής Η/Υ, εργάζεται από το 1999 στην ΕΥΑΘ ΑΕ. Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης 136, πρώην πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ και ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου κινήματος του νερού. Ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1975. Ως παλαίμαχος ποδηλάτης λατρεύει να κυκλοφορεί με το ποδήλατό του στην πόλη και την παραλία. Στον ελεύθερο χρόνο του γυμνάζεται και ασχολείται με την μουσική και τους λατινοαμερικανικούς χορούς.


Μάρκου Νικόλαος
Μεταφραστής - ΔιερμηνέαςΕκπαιδευτής ενηλίκων, εξεταστής προφορικών στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και μεταφραστής Ιταλικών με Μεταπτυχιακό στη Μετάφραση και Διερμηνεία στο ΑΠΘ. Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, μέλος της Società Dante Alighieri Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Mensa.


Μήτσιου Ειρήνη
Στέλεχος ΔιοίκησηςΑπόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων, με πολυετή εμπειρία σε λογιστικά γραφεία και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Εκλεγμένο μέλος της διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25. Μέλος του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών Ε.ΚΑ.ΨΥ. με πλούσια δράση εκδηλώσεων και εργαστηρίων. Συνδιοργανώτρια σε αγορές χωρίς μεσάζοντες.


Μπλιώνης Γιώργος
Δρ. Βιολογίας, συγγραφέαςΔιδάκτορας Βιολογίας μέλος της ΠΕΕΚΠΕ. Έχει διδάξει Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Τμ. Βιολογίας του ΑΠΘ. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Στα μονοπάτια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» και μαζί με τον Μ. Τρεμόπουλο τη «Θεσσαλονίκη των νερών». Συμμετέχει στις δράσεις της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης από το 1984 και ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Οικοτοπία”, περιβαλλοντικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


Παναγιωτοπούλου Μαρία
Δασολόγος και ΟρνιθολόγοςΔασολόγος και Ορνιθολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία. Με κέντρο τη Θεσσαλονίκη μετακινείται σε Μακεδονία και Θράκη, συμμετέχοντας σε ερευνητικά και επιστημονικά προγράμματα. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. στον Φορέα Διαχείρησης του Εθνικού Πάρκου Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, μέλος της συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Γιορτές της Γης». Είναι μέλος της Eλληνικής Oρνιθολογικής Eταιρείας και έχει συμμετάσχει για περισσότερο από 20 χρόνια σε δράσεις καταγραφής και προστασίας της Ορνιθοπανίδας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ερμηνείας του φυσικού περιβάλλοντος.


Πανούσης Σταύρος
ΔημοσιογράφοςΑπόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Εργάστηκε στον χώρο του θεάτρου και του θεάματος. Σήμερα είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, αρχικά ως συντάκτης και ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και στη συνέχεια στην ΕΤ3. Συμμετείχε το 2013-14 στον αγώνα της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, μεταξύ άλλων ως παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Ζona Rosa». Συμμετέχει, επίσης, σε αυτόνομα εγχειρήματα κοινωνικής δράσης.


Πανούχος Γιώργος
Marketing ManagerΕίναι 25 ετών, απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου MBA-Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η πρώτη επαφή με με τον οικολογικό χώρο ξεκίνησε το 2010, όταν συμμετείχε σε πρόγραμμα των Νέων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» από το 2014, όπου υπήρξε και υποψήφιος. Είναι χορτοφάγος και ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.


Παπαμίχος Γιάννης
ΔημοσιογράφοςΔημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, με κύρια απασχόληση στο γραφείο Τύπου του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας. Κατά καιρούς έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και περιοδικά, είτε ως ρεπόρτερ είτε ως επιτελικό στέλεχος.


Ραφίφ Αλ Χατίμπ Φοίβος
Οικονομολόγος- Διερμηνέας αραβικώνΣυριακής καταγωγής, απόφοιτος της Νομικής και Οικονοκομικής Σχολής του ΑΠΘ το 1982, εργάζεται ως διερμηνέας αραβικών στο Κέντρο Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη». Παράλληλα, υπηρετεί ως εθελοντής σε διάφορους φορείς και οργανισμούς που σχετίζονται με πρόσφυγες και κυρίως στα προγράμματα ένταξης των παιδιών προσφύγων σε σχολεία.


Στυλίδης Ιορδάνης
Αναπλ. Καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΈχει συγγράψει 10 βιβλία και εγχειρίδια, 12 πειραματικά τεύχη καταγραφών δημοσίων δράσεων, 10 κριτικές σημαντικών δημοσίων γεγονότων και 16 ψηφιακά ημερολόγια από τα εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά ταξίδια που διηύθυνε ή συμμετείχε. Συμμετέχει, συνεργάζεται και επιχειρεί σε σημαντικές ομάδες πολιτικού-φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Την «Οικολογία-Αλληλεγγύη», τη συνέλευση «από κοινού» για την απο-ανάπτυξη και την άμεση δημοκρατία, την ομάδα ΚΤΗΜΑ33 Θεσσαλονίκης και τις κινήσεις για το νερό και ενάντια στο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στον Βόλο.


Φωτοπούλου-Γαλανή Παρασκευή
Στέλεγχος επιχείρησηςΣτέλεχος στην εταιρία συμβούλων διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού UK Med. GR. Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του 81ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που ίδρυσε ο Παύλος Μελάς, και επί των ημερών της και με τη συμβολή της «Οικολογίας - Αλληλεγγύης» έγινε αναστήλωση του ιστορικού κτιρίου επί της οδού Δελφών. Είναι διαιτητής της ελληνικής σκακιστικής ομοσπονδίας και Γ.Γ. της ΕΣΟ Παπάφη «Χρονικόν», ενός από τους πιο παλιούς σκακιστικούς ομίλους της Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιό.

 

Να προστατευτούν τα ρέματα και οι υγρότοποι!
Μέτρα ζητά η "Οικολογία - Αλληλεγγύη" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Τα ρέματα έχουν μπαζωθεί, έχουν οικοπεδοποιηθεί ή έχουν μετατραπεί σε οχετούς. Μεγάλες σύγχρονες πόλεις, όμως, τα επαναφέρουν ακόμη κι αν έχουν καταστραφεί. Μπορούν και πρέπει να πραγματοποιηθούν πιλοτικά έργα προστασίας και αποκατάστασης, με βάση τις νέες κατευθύνσεις της πράσινης μηχανικής και της αρχιτεκτονικής τοπίου. Η 2α Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα που σχετίζονται με τους υγροτόπους, τα ιδιαίτερα οικοσυστήματα που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στην ανθρωπότητα. Φέτος, η ημέρα είναι αφιερωμένη στη σχέση τους με την Κλιματική Αλλαγή, αφού οι υγρότοποι είναι σημαντικοί για την προστασία από τις συνέπειες των ανατροπών στο κλίμα, τις καταστροφές από τσουνάμι, τα προβλήματα που προκύπτουν από την άνοδο της θερμοκρασίας και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Να λειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη!
Συνάντηση της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» με το τοπικό Δ.Σ. της Π.Ε.Εκ.Π.Ε.

Να λειτουργήσει το συντομότερο και με πλήρη εξοπλισμό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, του οποίου η απόφαση της ίδρυσης χρονολογείται από το 2015, ζητάει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη»και τονίζει την ανάγκη να εφαρμοστούν οικολογικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία. Στη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (παράρτημα Κ. Μακεδονίας) διαπιστώθηκαν οι κοινές φιλοπεριβαλλοντικές αξίες που μοιράζονται οι δύο φορείς, όπως και η ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος, ουσιαστική προώθηση της ανακύκλωσης και της επανάχρησης, σημαντικής αύξησης του πρασίνου με δενδροφυτεύσεις και στους αύλειους χώρους των σχολείων κ.α.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

H Θεσσαλονίκη των νερών και η αξιοποίηση των ρεμάτων της

Το βιβλίο "Η Θεσσαλονίκη των νερών" των Γ. Μπλιώνη και Μ. Τρεμόπουλου επέλεξε να παρουσιάσει την Παγκόσμια Μέρα Υγροτόπων ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού. Το βιβλίο, όπως τονίζει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, καταγράφει τη ζωή και την ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από την ιστορία των ρεμάτων της.

Ο Διδάκτωρ Βιολογίας/Οικολογίας, Γιώργος Μπλιώνης, θα εξιστορήσει την ιστορία του Θερμαϊκού από τότε που οι ακτές του έφταναν μέχρι την Πέλλα έως και σήμερα. Μεταξύ των άλλων θα εξηγήσει πως αποφάσισε το Κάσσανδρος να χωροθετήσει το νέο λιμάνι του Θερμαϊκού και θα μιλήσει για τα «μυστικά του Βάλτου», για τη «Μπάρα», την ελονοσία και τα έργα εκτροπής χειμάρρων των Ανατολικών Σιδηροδρόμων, τα έργα της αμερικανικής Foundation Company στον κάμπο της Θεσσαλονίκης κατά τη δεκαετία του 1920, καθώς και για την ισοπέδωση όλων των χειμάρρων που έγινε μεταπολεμικά.

Διαβάστε περισσότερα: ka-business.gr link

Να μη μας πάρουν τον αέρα!
Ζητάμε μέτρα για πιο καθαρή ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης είναι επιβαρυμένη από ρύπους που προέρχονται από τη θέρμανση των κατοικιών, τις συγκοινωνίες και τη βιομηχανία, κατάσταση που επιδεινώθηκε κατά τα χρόνια της κρίσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε πρόσφατα την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις κοινοτικές απαιτήσεις σχετικά με τον καθαρό αέρα και να λάβει μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο Μ. Τρεμόπουλος, δήλωσε σχετικά ότι: «Είναι απαράδεκτο να σύρεται η Ελλάδα σε δικαστήρια για κάτι που μας αφορά όλους. Η ατμοσφαιρική ρύπανση κοστίζει ζωές, γι’ αυτό και η αντιμετώπισή της θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα!».

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Για τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Η διοίκηση της Περιφέρειας, συνεχίζοντας στον γνωστό δρόμο που έχει χαράξει, παρουσιάζει για μια ακόμη φορά έναν απολογισμό με παρωχημένες και αποσπασματικές συνταγές «ανάπτυξης», ενίσχυση των επιχειρηματικών ελίτ και σχεδιασμό λύσεων χωρίς διαβούλευση και συμμετοχικές διαδικασίες. Το αποτέλεσμα και πάλι αναμενόμενο. Μεγαλύτερος συγκεντρωτισμός, πολεοδομική συμφόρηση και υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Δικάζεται το σύστημα Ψωμιάδη

Μετά από αποκαλύψεις μας ήδη από το 2007 (!) για το πώς ζημιώθηκε το Δημόσιο (για πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ, λέει το κατηγορητήριο) με απευθείας αναθέσεις και κατάτμηση 456 έργων, τα περιβόητα «45άρια», και δεκάδες εικονικές συμβάσεις έργου με ημέτερους του πελατειακού συστήματος Ψωμιάδη

«Επιτέλους, 12 χρόνια μετά από τις καταγγελίες μας, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου το διαπλεκόμενο και ιδιοτελές σύστημα που διαχειριζόταν τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Εφόσον οι ελεγκτικοί και οι κυβερνητικοί μηχανισμοί δεν έκαναν τη δουλειά τους, προσβλέπουμε στη Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την κατάτμηση εκατοντάδων έργων σε μικρότερα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ για να μπορούν να τα δίνουν σε «ημέτερους» με απευθείας ανάθεσή τους και πρόχειρους διαγωνισμούς καθώς και για τις εικονικές μισθώσεις έργου με άτομα που ποτέ δεν εκτέλεσαν τα έργα αλλά υπηρετούσαν τον προσωπικό πελατειακό μηχανισμό του εκπεσόντα περιφερειάρχη. Ελπίζουμε να δικαιωθούν οι καθημαγμένοι πολίτες που ζητούν να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Η δίκη αναβλήθηκε με αίτημα 3 κατηγορουμένων για τις 23.9.2019.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Το αλάτι για εκχιονισμούς έχει και αρνητικές συνέπειες!
Εξέταση και εναλλακτικών λύσεων ζητά η «Οικολογία – Αλληλεγγύη»

Σε βορειότερες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπου γίνεται πολύ πιο εκτεταμένη χρήση αλατιού για τον εκχιονισμό των δρόμων, έχουν διαπιστωθεί σοβαρές επιπτώσεις από τη διάβρωση των μετάλλων στα αυτοκίνητα και στο οπλισμένο σκυρόδεμα των κτηρίων, των γεφυρών κτλ αλλά και σε λίμνες, ποτάμια, στα φυτά και τα ζώα. «Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να είναι σοβαρές οι επιπτώσεις σε υδάτινους αποδέκτες με γλυκό νερό και γενικά στη φύση», τονίζει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Βράβευση νικητών σε αγώνες σκάκι

Την απονομή των βραβείων στους νικητές σκακιστές στους χώρους της ΕΣ Καλαμαριάς και του ΑΜΟ Γαλαξίας, όπου είναι και η έδρα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, έκανε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Αυτό έγινε ως αναγνώριση της κίνησής του να κινητοποιήσει άμεσα την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΚΜ να στείλει μηχανήματα, αλατιέρες κτλ στους αποκλεισμένους από τον χιονιά σκακιστές στο Φιλίππειο, όπου πραγματοποιούνταν το 41ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι "Λευκός Πύργος", με τη συμμετοχή 140 σκακιστών, από τους οποίους οι 130 ήταν παιδιά και άλλοι τόσοι οι συνοδοί τους.

Διαβάστε περισσότερα: facebook link

Κατέρρευσε η σκευωρία του συστήματος Ψωμιάδη
Τρεμόπουλος: έρχεται η σειρά των συκοφαντών να καθίσουν στο σκαμνί

Παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη κατά του πρώην υπαλλήλου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Ι. Σιάννη, που κατηγορούνταν για διαδικασίες σύνταξης και πληρωμής μελέτης στην οδό Μεσημερίου –Επανωμής ενώ είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του συστήματος Ψωμιάδη.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Για τον ρόλο και τις εξελίξεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Οι αυτοδιοικητικές κινήσεις «Οικολογία -Αλληλεγγύη» και «Υψίπολις» εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου σχετικά με την Επιτροπή Διαβούλευσης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον τρόπο συνεργασίας των δημοτικών κινήσεων, όπου -μεταξύ άλλων- έλεγε:

«-Ανησυχούμε για τις υπόγειες συνεννοήσεις με στόχο να επιβληθεί άμεσα συγκεκριμένη υποψηφιότητα Δημάρχου και ζητούμε να διαψευστούν οι δημοσιευμένες πληροφορίες, όπου ο Δήμαρχος συμφώνησε με αρχηγό κόμματος και απλώς ζήτησε χρόνο για να το διαχειριστεί. Μια τέτοια εξέλιξη, αν αληθεύει, επαναλαμβάνει γνωστές και μη αποδεκτές πρακτικές και υπονομεύει σοβαρά την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος. (…)

– Θεωρούμε κρίσιμο ζήτημα να ανοιχτεί η Επιτροπή στην κοινωνία και να διαβουλευτούμε με τα κινήματα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ζητώντας τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και στη συνδιαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος για την πόλη. Καμιά συζήτηση αποκομμένη από την κοινωνία και τους πολίτες δεν μπορεί να διαπιστώσει και να διευρύνει την όποια δυναμική ενυπάρχει στην προσπάθειά μας».

Όπως είχαμε προβλέψει, η πρωτοβουλία αυτή, που είχε υλοποιηθεί καθυστερημένα και χωρίς πραγματική διάθεση για προγραμματικό διάλογο, εξέπνευσε μόλις το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι αποφάσισαν την υποστήριξη ενός εκ των υποψηφίων.

Το κείμενο που δημοσιοποιήσαμε είναι το εξής: eco-solidarity link

Ευκαιρία για διάλογο προσφέρει η αναδίπλωση της ΕΥΑΘ

Αναδίπλωση έκανε η ΕΥΑΘ μετά την άμεση αντίδραση της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» την κλήση της για «εξηγήσεις» στον πρώην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της κίνησης, Κώστα Μαριόγλου, όταν μίλησε σχετικά με την προβληματική λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τη ρύπανση του Δενδροποτάμου κ.α.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Να μπει τέλος στη ρύπανση του Θερμαϊκού
-Συμπαράσταση στον Κώστα Μαριόγλου!

Ως απαράδεκτο ολίσθημα και προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων θεώρησε η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» την κλήση σε απολογία του υποψηφίου της πρώην προέδρου του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ Κώστα Μαριόγλου, για απόψεις που εξέφρασε σε στρογγυλό τραπέζι της για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη 8.1.2019 η «Οικολογία – Αλληλεγγύη», με τη συμμετοχή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου, του ίδιου του Κώστα Μαριόγλου και άλλων συνδικαλιστών, στιγματίστηκαν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές και έγινε αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος ρύπανσης που προκαλείται από τα αντλιοστάσια της αποχέτευσης της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

video link Τρεμόπουλος

video link Μαριόγλου

video link Τσαραμπουλίδης

video link Τρεμόπουλος 2

 

Να καταργηθεί πλήρως η Σαρία!

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΕΔΑ), με την οποία απορρίπτει τον ισλαμικό νόμο της Σαρία και θεωρεί αρμόδια για την απονομή δικαιοσύνης μόνον τα ελληνικά δικαστήρια. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητάει την πλήρη κατάργηση της Σαρία, θεωρώντας ως ανεπαρκή τη νομοθεσία που ψηφίστηκε τον περασμένο Γενάρη από τη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Δικαίωση των κατοίκων της Χαλκιδικής η αθωωτική απόφαση

Με συλλογικούς αγώνες θα φύγουν οι χρυσοθήρες, υποστηρίζει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη». Η πανηγυρική αθώωση των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τα γεγονότα των Σκουριών αποτελεί δικαίωση του αγώνα του κινήματος των ενεργών κατοίκων της Χαλκιδικής, που παλεύουν χρόνια τώρα για την ποιότητα της ζωής τους και τη βιωσιμότητα του τόπου τους.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Καθαρή θάλασσα, φυσικές ακτές, πράσινο τόξο, θαλάσσια συγκοινωνία
Δεσμευόμαστε για το παραλιακό μέτωπο από το στρογγυλό τραπέζι

alt_text

Σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, αλλά και με οραματικά χαρακτηριστικά για την άλλη πόλη που είναι εφικτή, εξελίχθηκε η συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι που διοργάνωσε η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» για τα θέματα του παραλιακού μετώπου, παρά την απουσία θεσμικών εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Ίδρυση του Παρατηρητηρίου κατά της φασιστικής βίας και της ρατσιστικής απειλής

Ο Μ. Τρεμόπουλος και άλλα μέλη της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» συμμετείχαν στην ίδρυση του Παρατηρητηρίου κατά της φασιστικής βίας και της ρατσιστικής απειλής. Στη σχετική συνέντευξη Τύπου είπε μεταξύ άλλων:

"Το πέρασμα από τον εθνικισμό στον φασισμό εξαρτάται από τις ιστορικές, οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν. Όμως για να μπορέσει ένα φασιστικό, λαϊκιστικό μόρφωμα να εξελιχθεί σε κίνημα και -πολύ περισσότερο- να καταλάβει την εξουσία, πρέπει να εκπληρώνει κάποιες βασικές προϋποθέσεις: α) περιβάλλον οικονομικής κρίσης, β) απαξίωση του πολιτικού συστήματος και γ) εξασφάλιση υποστήριξης από τις ελίτ, είτε αυτές είναι οικονομικές είτε θρησκευτικές είτε μιντιακές.

Για το φαινόμενο έπρεπε να υπάρξει πολύ σοβαρή αντιμετώπιση αφού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η προσφυγική κρίση και οι επιθέσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού ανέδειξαν όχι μόνο τα όρια της ανοιχτής κοινωνίας αλλά και ότι η ακροδεξιά ατζέντα, οι εθνικιστικές και ανάλγητες πολιτικές έχουν σε κάποιες χώρες πλειοψηφική έφεση.

Το Παρατηρητήριο θα υπερασπιστεί την ειλικρινή προσέγγιση του ιστορικού παρελθόντος, την κουλτούρα κατανόησης και αλληλεγγύης, μη βίας και διαλόγου, συνθέσεων και συνεργασιών, δημοκρατικής παιδείας και σεβασμού στην ταυτότητα και τον λόγο του άλλου. Θα αναζητήσει δηλ. έναν άλλο πολιτισμό".

Όλη η τοποθέτησή του σε βίντεο: video link

 

Η Διακήρυξη είναι στo site του Παρατηρητηρίου: paratiritirio-fasistikis-vias link

Αναβάθμιση στις αστικές συγκοινωνίες, τραμ, ταχύπλοα, αποκέντρωση

Με αφορμή τη σύσκεψη των Δημάρχων της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, η «Οικολογία Αλληλεγγύη» τονίζει ότι δεν πρέπει να είναι μονομερής η ατζέντα αλλά να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, καθώς αποτελούν υποδομή με χαρακτήρα δημόσιου αγαθού, με άμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση των ζώων

Από τη διαμαρτυρία που έγινε στις 2/12/2018 ενάντια στην κακοποίηση των ζώων και στο εορταστικό "ολοκαύτωμα", που οργάνωσαν οι Dreandancers και οι Vegan Thessalonikis και συμμετείχε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Ενέργεια και περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη

Η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε τοπικό επίπεδο, επιβάλλει την επανεξέταση ολόκληρου του μοντέλου της ενεργειακής διαχείρισης στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό θα πρέπει να γίνει στα δημοτικά κτήρια και οχήματα αλλά και στη χρήση ενέργειας σε ιδιωτικό και δημόσιο επίπεδο, προτείνει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» και οργάνωσε εκδήλωση με ειδικούς επιστήμονες στον Κοινωνικό Χώρο Οικόπολις.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

«Ίσα δικαιώματα, Ίσες ευκαιρίες για όλους»

Το αίτημα για «Ίσα δικαιώματα, Ίσες ευκαιρίες για όλους» στηρίζει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη», συμμετέχοντας στη μεγάλη συγκέντρωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και χρόνια πασχόντων, με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. . Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε πως στηρίζει τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, τον ρατσισμό, τις στιγματιστικές προσεγγίσεις και τον παραγκωνισμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις καθώς και των οικογενειών τους.

Στη φωτό, μαζί με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (παράρτημα Μακεδονίας- Θράκης), Γιώργο Αυγουστίδη.

Διαβάστε περισσότερα: facebook link

Συμμετοχή στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Η συμμετοχή του Μ. Τρεμόπουλου στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας αποτυπώνει τη σημασία που δίνει η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» στα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και την πρόθεσή της να μεταφερθούν και να υλοποιηθούν συγκεκριμένες προτάσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, η κοινωνική χρηματοδότηση, τα κέντρα στήριξης και οι αγορές Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας αποτελούν ζητήματα όχι μόνο προς συζήτηση και ευαισθητοποίηση περισσότερων συμπολιτών μας, αλλά και προς εφαρμογή, κάτω από την πίεση του κινήματος.

Διαβάστε περισσότερα: tremopoulos.eu link

Παρέμβαση στα έργα ανάπλασης της οδού Αποστόλου Παύλου

alt_text

Παρέμβαση επί τόπου του Μ. Τρεμόπουλου και στις Διευθύνσεις Αρχιτεκτονικού, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας-υποδομών αλλά και προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το κούρεμα των δέντρων και να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερο σεβασμό το υπεραιωνόβιο πλατάνι, στη γωνία της Απ. Παύλου με την Αγ. Δημητρίου, που έχει γλιτώσει από την πυρκαγιά του 1917 και θα μπορούσε να ανακηρυχθεί «ιστορικό μνημείο της πόλης».

Το βασικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το πλατάνι, είναι ότι λόγω των χτυπημάτων από ψηλά φορτηγά έχει αποφλοιωθεί, έχει αναπτύξει μύκητες και σαπίζει. Η λύση που πρότεινε ο Μ. Τρεμόπουλος είναι η προστασία του με τεχνητό φλοιό, σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές. Επίσης, το πλατάνι χρειάζεται να υποστηριχθεί με τεχνητά μέσα στήριξης πάνω στο οδόστρωμα της οδού Απ. Παύλου.

Όλη η ανακοίνωση εδώ, μαζί με φωτογραφίες: typosthes.gr link

Το βίντεο δείχνει πλημμύρα στον δρόμο μόλις τον περασμένο Μάιο (10/5/2018): video link

Πρόγραμμά μας είναι οι αγώνες μας!

alt_text

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος από κόμματα και συμφέροντα κατεβαίνει ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, μετά από δημοκρατικές διαδικασίες στην αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία Αλληλεγγύη». Είχε προηγηθεί ένα δημόσιο κάλεσμα από τον Σεπτέμβριο, όπου η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» είχε δηλώσει ότι αναζητά προγραμματικές συγκλίσεις και είναι ανοιχτή στη συνδιαμόρφωση των θέσεων και την επιλογή των προσώπων που θα τις εκπροσωπήσουν. Η προσπάθεια πέτυχε να συσπειρώσει άτομα από τον χώρο των κινημάτων πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων, της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, των δικαιωμάτων και των αγώνων για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

Επιλέγουν υποψήφιο Δήμαρχο οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης», στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» στην οποία αφού έγινε μια ιστορική αναδρομή της αυτοδιοικητικής κίνησης από την ίδρυσή της το 1998, θα παρουσιάστηκαν οι βασικές προγραμματικές αρχές και κατευθύνσεις, η επικοινωνιακή τακτική και η εκτίμηση της συγκυρίας ακολούθησε ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία προτάσεων υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, τοποθετήσεις των υποψηφίων και ψηφοφορία.

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity link

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ

Μέρα μνήμης για μας αλλά και για τους αντισημίτες

alt_text

Μαζί με τους εκπροσώπους του πανεπιστημίου -και τον Δήμαρχο της πόλης- συμμετείχαμε στη σιωπηλή διαμαρτυρία κατά της καταστροφής του εβραϊκού Μνημείου στον χώρο του. Το ότι η βεβήλωση έγινε μία μέρα πριν την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος σημαίνει καθαρά πως είναι Μέρα Μνήμης για μας αλλά και για τους αντισημίτες!

Το ίδιο το ΑΠΘ, όμως, έχει δημιουργηθεί πάνω στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης, που είχε εκατοντάδες χιλιάδες τάφους, μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο: enoiko.org link

Ποιός στηρίζει την υποψηφιότητα Τρεμόπουλου

Από συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα και τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Σχετικό βίντεο: video link

Όχι στο εργοστάσιο καύσης -ανακύκλωση -επανάχρηση!

Συνέντευξη στη Βεργίνα TV για την εναλλακτική κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων (διάρκεια 1.27'').

Σχετικό βίντεο: video link

Καμιά συνεργασία χωρίς πρόγραμμα!
Τρεμόπουλος: Θέλουμε άνοιγμα στην κοινωνία και δήμαρχο που να δεσμεύεται

Διαβάζουμε ότι οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή Διαβούλευσης, που συγκροτήθηκε μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Μπουτάρη, «κατέληξαν σε κοινό πρόγραμμα». Ουδέν αναληθέστερον, εφόσον επί 25 ημέρες τώρα το μόνο που έχει συμφωνηθεί είναι οι 5 τίτλοι από τις «θεματικές ενότητες για τη συγκρότηση ενός σχεδίου κοινού προγράμματος» -όπως αναφέρει και το ΔΤ της «Πρωτοβουλίας»- που ΘΑ συζητηθούν.

Διαβάστε όλο το άρθρο: tremopoulos.eu link

Χρηματοδοτικά εργαλεία, κρούσματα απάτης, στήριξη της τοπικής οικονομίας

Συνέντευξη στη Βεργίνα TV για τα οικονομικά στους Δήμους (διάρκεια 4.26'')

Σχετικό βίντεο: video link

«Λεφτά υπάρχουν! Εξουσίες στους Δήμους και γερά οικονομικά!»

Από συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου που παραχωρήθηκε στις 10/1/2019 στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα και τη Βεργίνα Τηλεόραση (διάρκεια 5').

Σχετικό βίντεο: video link

«Επιβεβαιωθήκαμε σε όλα. Τώρα θα τα εφαρμόσουμε!»
Συνέντευξη Μ. Τρεμόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Οραματίζομαι να γίνει η Θεσσαλονίκη το ελληνικό αντίστοιχο του πράσινου Φράιμπουργκ ή του δημοκρατικού Μόντρεαλ, με τις θαυμαστές διαδικασίες διαβούλευσης, χρησιμοποιώντας πινελιές και από Βαρκελώνη και άλλες πρωτοποριακές στο “ευ ζην” πόλεις», δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Και αναφέρεται στα βασικά προβλήματα της πόλης, (σκουπίδια - κυκλοφοριακό πράσινο κτλ), το γήπεδο του ΠΑΟΚ, τους νέους, τον Ψωμιάδη, τον Άνθιμο, τον πατριωτισμό, τους εβραίους, τον ΣΥΡΙΖΑ κ.α. Απαντάει και για τον Μπουτάρη, μιλώντας για θετικά και αρνητικά, ενώ η εφημερίδα τον εμφανίζει ως «καλό» στον τίτλο.

Διαβάστε περισσότερα: tremopoulos.eu link

Πώς ρυπαίνεται ο Θερμαϊκός; Ποιες οι ευθύνες της ΕΥΑΘ;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος μιλά στη Βεργίνα TV για την πλημμελή συντήρηση των αντλιοστασίων της ΕΥΑΘ, τους κινδύνους, τα λύματα στον Δενδροπόταμο και την αναδίπλωση της διοίκησης της εταιρείας μετά τις διαμαρτυρίες για την κλήση σε απολογία του συνδικαλιστή Κ. Μαριόγλου (διάρκεια 5.09'').

Σχετικό βίντεο: video link

«Πληθωρισμός υποψηφίων ή άμιλλα ιδεών και εγγυήσεων;»

Άρθρο του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης», όπου -μεταξύ άλλων- γράφει:

«Σίγουρα, σε έναν μεγάλο Δήμο, δεν μπορεί να αποτελεί το βασικό εφόδιο η φιλοδοξία του καθένα. Χρειαζόμαστε παρατάξεις αυτοδιοικητικές με αυτοτέλεια, δημοκρατική λειτουργία, διαφάνεια, κοινωνική δράση, δοκιμασμένη προσφορά, αντοχή στον χρόνο και συγκροτημένα προγράμματα. Όλοι αυτοί και αυτές που πιστεύουν ειλικρινά ότι οι πολίτες μπορούν να πάρουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους για να υπερασπίσουν τα συλλογικά αγαθά και το συμφέρον όλων, με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, της λειτουργίας και της αισθητικής της πόλης, είναι εν δυνάμει σύμμαχοί μας».

Διαβάστε περισσότερα: typosthess.gr link

Για μια βιώσιμη ενεργειακή πολιτική στον Δήμο

Η ενεργειακή πολιτική του Δήμου, η ευρωπαϊκή εμπειρία, η ανεξαρτησία από κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, η ανάγκη ανανέωσης των δημοτικών πολιτικών και οι συνεργασίες αποτελούν τα ζητήματα της συνέντευξης του Μ. Τρεμόπουλου (15') στον 102 fm της ΕΡΤ3.

«Χρειαζόμαστε ένα Δημοτικό Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής για την οποία έχει δεσμευτεί και η χώρα μας με τη συμφωνία του Παρισιού, και η Θεσσαλονίκη με το «Σύμφωνο Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια», αλλά και με τη συμμετοχή στο «Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων», το οποίο βρίσκεται σε εγκατάλειψη, απαιτεί ακόμη αυστηρότερα και δραστικότερα μέτρα», είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε τη συνέντευξη: webradio.ert.gr link

Συνέντευξη στο DION TV

Μία από τις απαντήσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου στον Μιλτιάδη Χαλκίδη και τη Δήμητρα Μίτση, στο περιφερειακό κανάλι DION TV: video link

Συνέντευξη στο Euro TV

Συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στον Βασίλη Σαρηγιαννίδη και την εκπομπή «Συμπαραστάτης του Δημότη».

Σχετικό βίντεο: video link

«Ναι, στην πόλη αυτή μπορώ να προσφέρω»

Μεγάλη συνέντευξη του Μιχ. Τρεμόπουλου στον δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Μακεδονία», όπου λέει μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορούμε να δούμε συνεργασίες με όσους εκπροσωπούν το διαπλεκόμενο παρελθόν, τα συμφέροντα, τις νεοφιλελεύθερες λογικές ή τις εθνικιστικές ρητορείες. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διάλογο με όσους έχουμε βρεθεί μαζί σε κοινωνικούς αγώνες και εθελοντική προσφορά, όπως η συλλογική διαχείριση των δημόσιων αγαθών, η διαφάνεια, τα δικαιώματα των πολιτών, το τραμ, το ποδήλατο, η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, η όψη των δημόσιων χώρων, η κοινωνική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους άστεγους, η διαχείριση της ιστορικής μνήμης της πόλης, η συνεργατική διαχείριση του νερού, η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, η φροντίδα για τα ζώα, η περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.α. Κάποιοι από αυτούς εκφράζονται συλλογικά κάποιοι κατά μόνας. Όμως πάντα υπάρχει κοινός τόπος όταν υπάρχουν όντως προγραμματικές θέσεις για την πόλη, πάνω στις οποίες μπορούν να υπάρξουν ταυτίσεις και συμφωνίες».

Διαβάστε περισσότερα: tremopoulos.eu link

Πώς θα διαχειριστούμε τα απορρίμματα
Συνέντευξη στο Άτλας TV

Στο Α' μέρος (26') ο Μ. Τρεμόπουλος μιλάει για τους λόγους της υποψηφιότητάς του, τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων και τις διεθνείς καλές πρακτικές.
video link

Οι εναλλακτικές λύσεις στο κυκλοφοριακό
Συνέντευξη στο Άτλας TV

Στο Β' μέρος (22') ο Μ. Τρεμόπουλος μιλάει για τις εναλλακτικές λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
video link

Η δίκη ενός έντιμου υπαλλήλου από το σύστημα Ψωμιάδη

Άρθρο του Μ. Τρεμόπουλου που εξηγεί γιατί σύρθηκε σε δίκη ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του συστήματος Ψωμιάδη στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα: tremopoulos.eu link

Μετά από 4 δικασίμους ο Ι. Σιάννης απαλλάχτηκε από τις κατασκευασμένες κατηγορίες, που επιδίωκαν να μειώσουν την αξιοπιστία του.

«Κατέρρευσε η σκευωρία εναντίον ενός έντιμου υπαλλήλου, που απλώς έκανε το καθήκον του προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον, δεν υπέκυψε στις πιέσεις του συστήματος Ψωμιάδη, στήριξε τη χάραξη ενός δρόμου που σεβόταν το ανάγλυφο της περιοχής και δεν υπάκουσε στα οργανωμένα συμφέροντα κερδοσκοπίας πάνω στη γη, με αλλαγές στη χάραξη, που θα μείωναν την αξία των οικοπέδων», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος, ο οποίος κατέθεσε και ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του Ι. Σιάνη. «Έγιναν αποδεκτά όλα όσα είχαμε υποστηρίξει στην κατάθεσή μας. Απέτυχαν στο σχέδιο να μειωθεί η αξιοπιστία του μάρτυρα στη δίκη τους. Τώρα έρχεται η σειρά των συκοφαντών να καθίσουν στο σκαμνί και να απολογηθούν για τη σοβαρή κατηγορία της απιστίας κατά του Δημοσίου».

Διαβάστε περισσότερα: eco-solidarity.gr link

«Το πρόγραμμά μας είναι οι αγώνες μας!»

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στην εφημερίδα ThessNews, στον Δ. Συρμάτση:

"Για μας, το πρόγραμμά μας είναι οι αγώνες μας", τονίζει. "Και έχουμε να επιδείξουμε σειρά από νίκες. Εμείς θωρακίσαμε το Σέιχ Σου και τον Χορτιάτη από την οικοπεδοποίηση. Εμείς σώσαμε τα δάση της Χαλκιδικής από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα. Εμείς δώσαμε τη μάχη ενάντια στα μεταλλαγμένα. Εμείς παλέψαμε για τη διάδοση του ποδηλάτου. Εμείς κατεδαφίσαμε ένα απαράδεκτο μοντέλο στη Νομαρχία. Εμείς είμαστε παρόντες σε κάθε συνεταιριστικό εγχείρημα. Εμείς αποκρούσαμε τον τεράστιο πόλεμο από το κατεστημένο και τα συμφέροντα. Εμείς δείξαμε απλόχερα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, στα σύνορα και στην πόλη.

Οι πολίτες εκτιμούν τη συνέπεια λόγων και πράξεων, και στην προσωπική ζωή και στην πολιτική. Είμαι ο μοναδικός ευρωβουλευτής που παραιτήθηκε στο μέσον της θητείας του, υλοποιώντας τον θεσμό της εναλλαγής. Δεν πήρα βουλευτικό ΙΧ ή προσωπικό φρουρό. Έχω μια βιωματική σχέση με την πόλη, έχω γράψει βιβλία για την τοπική ιστορία, τις φωτεινές και τις σκοτεινές πλευρές της, με στόχο την ιστορική αυτογνωσία και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής.

Οι αγώνες, όμως, είναι συλλογικοί..."

Διαβάστε περισσότερα: tremopoulos.eu link

Συνέντευξη στην TV 100

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στον Βαγ. Πλάκα και στην εκπομπή του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100. video link

Συνέντευξη στο Κόκκινο FM

Συνέντευξη έδωσε ο Μ. Τρεμόπουλος στον Απ. Λυκεσά και στο Κόκκινο FM, που έγραψε στη σελίδα του:

"Σε σχέση με την απόφασή του να είναι υποψήφιος, ο κ. Τρεμόπουλος ανέφερε πως «οι πρώτες σκέψεις άρχισαν να μου δημιουργούνται και προσωπικά μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου που δίνει δυνατότητες για μεγαλύτερη εκπροσώπηση, είναι αναλογικό το σύστημα, και τη δυνατότητα να διαμορφώνονται πλειοψηφίες που θα αποτυπώνονται και στο πρόσωπο του δημάρχου αλλά και στην διοίκηση από διάφορες παρατάξεις και όχι μόνο από την πλειοψηφούσα που στην παλαιότερη νομοθεσία έπαιρνε κατευθείαν τα ¾ των εδρών και καθάριζε».

Επίσης, αναφέρθηκε σε μία «σαφέστατη κόπωση στην υπάρχουσα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης» και στο ότι «κινδυνεύει να ευτελιστεί ο θεσμός αλλά ταυτόχρονα να μεταφερθεί και ένα μοντέλο κακοδιοίκησης και αδιαφάνειας το οποίο πιστεύαμε ότι έχουμε κατεδαφίσει στη νομαρχία και την Περιφέρεια και υπάρχει κινδυνος να το βρούμε μπροστά και στη διοίκηση του δήμου»".

Η συνέντευξη εδώ: stokokkino.gr link

Δίνοντας στα σκουπίδια μια δεύτερη ζωή...

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στον Κώστα Παπαντωνίου στην εφημερίδα "Αυγή"

Διαβάστε περισσότερα:
tremopoulos.eu link

Συνέντευξη στην ΕΡΤ3

Συνέντευξη στην Θεοδώρα Αυγέρη, στην εκπομπή "Επικοινωνία" της ΕΡΤ-3. video link

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100

Σχετικό απόσπασμα: video link

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Διαβάζει Τρεμόπουλο ο Μπουτάρης

Με το βιβλίο που χάρισε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης , Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος, «Τα τρία Ε (ΕΕΕ) και ο εμπρησμός του Κάμπελ – το πογκρόμ του 1931 στη Θεσσαλονίκη», φωτογραφήθηκαν οι δύο άνδρες στη συνάντηση που είχαν. Μάλιστα, ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλυψε ότι είναι πιστός αναγνώστης του Μιχάλη Τρεμόπουλου, λέγοντας ότι το προηγούμενο βιβλίο του, «Η Θεσσαλονίκη των νερών», το αγόρασε 5 φορές, το διάβασε και το χάρισε σε φίλους. Οι δύο άνδρες μίλησαν για όλα τα προβλήματα του Δήμου, ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν, όπως η διαχείριση απορριμάτων αλλά και για την κακοκαιρία που έπληξε την πόλη και τις δομές που φιλοξένησαν αστέγους και ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα: karfitsa.gr link

Υποψήφιοι δήμαρχοι που παίζουν θέατρο, κάνουν γιόγκα και πολεμικές τέχνες!

Σε ερώτηση του Βαγγέλη Στολάκη για τα χόμπι του, ο Μ. Τρεμόπουλος απάντησε τα εξής: «Έχω μια εξαιρετική συλλογή με γραμματόσημα, που ξεκινάει από το 1861. Του 19ου αι. είναι και τα παλιότερα βιβλία της συλλογής μου. Το ποδήλατο για πολλούς είναι χόμπι αλλά επί δεκαετίες ήταν το βασικό μέσο μετακίνησής μου. Οι εκδρομές στη φύση δεν είναι χόμπι αλλά ανάσα ζωής. Η ενασχόλησή μου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ως χόμπι αλλά εδώ και χρόνια έχει γίνει σοβαρή ερευνητική εργασία, που έχει αποδώσει τρία βιβλία (Ιπτάμενη ιστορία, Θεσσαλονίκη των νερών, Τα 3Ε (ΕΕΕ) και ο εμπρησμός του Κάμπελ) και πολλά άρθρα. "Χόμπι" είναι και η ενασχόληση με τα κοινά, αφού δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός».

Διαβάστε περισσότερα: grtimes.gr link

Να παραμείνουν οι γραμμές του τραμ και οι κυβόλιθοι

Μετά από επίσκεψή του στην οδό Αγ. Μηνά, όπου έχουν αποκαλυφθεί «εκτός προγράμματος» οι γραμμές του ιστορικού τραμ της πόλης, ο Μ. Τρεμόπουλος έγραψε τα εξής:

«Δεν αντέχω να μη ξεκλέβω συχνά λίγο χρόνο για να περνώ από την Αγίου Μηνά και να θαυμάζω αυτό το μοναδικό υπόλειμμα των γραμμών και του λιθόστρωτου του παλιού τραμ της Θεσσαλονίκης, που έχει αποκαλυφθεί εκεί.

Φαντάζομαι ότι οι κυβόλιθοι που αφαιρέθηκαν κοντά στη συμβολή με την Ίωνος Δραγούμη, θα ξανατοποθετηθούν όπως αρμόζει...

Το λεπτό στρώμα άμμου, που υπάρχει από κάτω, έμπαινε για σταθερότητα, ευθυγράμμιση των κυβόλιθων και διευκόλυνση της απορρόφησης των νερών της βροχής. Διεθνής πρακτική, που αποτυπώνεται και στο σύνθημα του Μάη του '68 στο Παρίσι "Κάτω από τις πέτρες υπάρχει παραλία!"»

Στις 15.12 ο Μ. Τρεμόπουλος είχε επισκεφθεί τα έργα την οδό Αγίου Μηνά και προσπάθησε να ενημερωθεί για την τύχη των γραμμών του δικτύου τραμ, όμως στο εργοτάξιο ουδείς είχε ιδέα να του πει τι θα γίνει, γι’ αυτό και απευθύνθηκε τους αρμόδιους του Δήμου, που μετά από λίγες μέρες αποφάσισε να διατηρήσει τις γραμμές.

Διαβάστε περισσότερα: voria.gr link

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» έχει καταθέσει το ανανεωμένο πρόγραμμά της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ήδη από τις 14 Νοεμβρίου 2018. Επέλεξε όμως να το υποβάλλει σε μια πρωτοποριακή διαδικασία διαβούλευσης με τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης πριν την οριστική διαμόρφωση.

Ήδη βρίσκεται στην 3η έκδοση του προγράμματος αυτού, το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να το διαβάσει, να στείλει τις προτάσεις του στο oikologia.allhleggyh@gmail.com ή και να το αντιγράψει!

Οι προγραμματικές μας θέσεις για τον Δήμο Θεσσαλονίκης- pdf 1 Mb

Be environmentally friendly: please don't print this email unnecessarily.

View as a Web Page

Λαμβάνετε τη συγκεκριμένη αλληλογραφία επειδή το e-mail σας
είναι εγγεγραμμένο στη λίστα ενημερωτικών μηνυμάτων
της "Οικολογίας-Αλληλεγγύης".

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε emails τέτοιου τύπου,
μπορείτε να διαγραφείτε απλά στέλνοντας ένα κενό μήνυμα
με θέμα ΔΙΑΓΡΑΦΗ στο mail oikologia.allhleggyh @ gmail.com.

πληροφορίες επικοινωνίας
Αυτοδιοικητική Κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη»
Πτολεμαίων 29Α , 54630 Θεσσαλονίκη, τηλ. / fax 2310.222503

oikologia.allhleggyh @ gmail.com
eco-solidarity.gr
facebook
Instagram