Γιατι οσοι παντρευονται εκπαιδευτικους ειναι πιο ευτυχισμενοι;

 

«Το να είσαι δάσκαλος δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα, είναι ένας τρόπος ζωής. Οι δάσκαλοι – στην πλειοψηφία τους – είναι δοτικοί, καλόκαρδοι και ευγενικοί άνθρωποι. Υποστηρίζουν τους άλλους και θέλουν το καλό όλων. Γι’ αυτό και όποιος έχει σύντροφο έναν δάσκαλο ή μία δασκάλα καταλήγει να γίνεται πολύ ευτυχισμένος».

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία εκπαιδευτικός και μας παρουσιάζει τους 10 λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι που έχουν διαλέξει για συντρόφους της ζωής τους εκπαιδευτικούς ζουν ζωή… χαρισάμενη!

Οι δάσκαλοι έχουν υπομονή

Αντέχουν φωνές και ξεσπάσματα εκατοντάδων παιδιών καθημερινά, ενώ έχουν την ικανότητα να ακούν τους άλλους με υπομονή. Έχουν πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά και μπορούν να προσφέρουν τη στήριξή τους σε όλους.

Οι δάσκαλοι είναι ανιδιοτελείς

Προσφέρουν τη βοήθειά τους και βάζουν πάνω από όλα τους μαθητές τους. Θυσιάζουν – χωρίς να δυσανασχετούν – το διάλειμμά τους στο σχολείο για να εξηγήσουν σε ένα παιδί κάτι που ίσως δεν κατάλαβε. Στη σχέση τους δίνουν τα πάντα στον σύντροφό τους, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα, απλά επειδή έτσι έχουν μάθει να κάνουν.

Οι δάσκαλοι είναι αισιόδοξοι

Βλέπουν θετικά τη ζωή ακόμα κι αν η ημέρα τους δεν ήταν η καλύτερη. Χαμογελούν, συγχωρούν και ξεχνούν τις διαφωνίες με τους άλλους εύκολα. Έτσι, οι άνθρωποι που παντρεύονται εκπαιδευτικούς περιβάλλονται διαρκώς από θετική αύρα και αισιοδοξία.

Οι δάσκαλοι ξέρουν να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις

Τα μάτια τους έχουν δει πολλά. Παιδιά να τσακώνονται, να τραυματίζονται σοβαρά, να αγχώνονται, να κλαίνε. Γονείς να απαιτούν, να φωνάζουν, να κλαίνε. Προκειμένου να αποφύγουν τις καταστάσεις πανικού, λαμβάνουν δράση και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους από νωρίς.

Οι δάσκαλοι είναι υπεύθυνοι

Είναι οργανωμένα άτομα, ξέρουν ποιες είναι οι ευθύνες τους και τι ακριβώς να κάνουν με αυτές. Γι’ αυτό, όσο π0λυάσχολοι κι αν είναι, πάντα θα βρίσκουν χρόνο γι’αυτούς που αγαπάνε – και ο σύντροφός τους θα είναι πάντα προτεραιότητά τους!

Οι δάσκαλοι βγάζουν τον καλύτερο εαυτό των άλλων

Θέλουν οι αγαπημένοι τους να έχουν ό,τι καλύτερο. Δίνουν όσα έχουν στους άλλους και προσπαθούν πάντα να βοηθούν το σύντροφό τους να μένει δυνατός και προσηλωμένος στο στόχο του -έτσι έχουν μάθει να κάνουν!

Οι δάσκαλοι είναι παθιασμένοι

Δεν διδάσκουν απλώς ένα μάθημα. Μαθαίνουν στα παιδιά να σέβονται, να αγαπούν. Τοςυ διδάσκουν ποιοι είναι και ποιοι μπορούν να γίνουν.

Οι δάσκαλοι έχουν …πλάκα!

Ξέρουν πώς να διασκεδάζουν, αλλά και να χαλαρώνουν ύστερα από μια δύσκολη μέρα. Δουλεύουν σκληρά, αλλά μπορούν, επίσης, να περνούν καλά. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι δίπλα τους, επειδή ποτέ δεν βαριούνται.

Οι δάσκαλοι ξέρουν να αγαπούν

Νοιάζονται βαθιά για τους άλλους, διαφορετικά δεν θα έκαναν αυτή τη δουλειά. Η δουλειά τους είναι το πάθος τους. Είναι γεμάτοι ενέργεια και πάθος. Ξέρουν να εκτιμούν τους άλλους και αγαπούν με την καρδιά τους….

Πηγή: infokids.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *