Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση μεγάλου σουπερ μάρκετ στη Βρετανία απαγορεύτηκε ως πολύ… πολιτική!

Πρωταγωνιστές της διαφήμισης είναι ένα κοριτσάκι και ένας μικρός ουρακοτάγκος, ως μέρος καμπάνιας της Greenpeace εναντίον των εταιρειών παραγωγής και διάθεσης φοινικέλαιου σε όλον τον κόσμο.

Στόχος του animation είναι να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν φοινικέλαιο γιατί καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον των Ουρακοτάγκων αλλά και γιατί η παραγωγή αυτού του φτηνού υλικού είναι υπεύθυνη για τη μαζική αποψίλωση αναντικατάστατων τροπικών δασών και τον επακόλουθο θάνατο απειλούμενων ειδών.
Το συγκεκριμένο διαφημιστικό που έγινε σε

συνεργασία με την αλυσίδα σούπερμαρκετ Iceland -και ως χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των καταστημάτων της αλυσίδας- απαγορεύθηκε, καθώς το περιεχόμενό της θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τον κώδικα για την μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων.

Το σενάριο είναι απλό: το κοριτσάκι ανακαλύπτει ότι μέσα στο δωμάτιο της έχει εισβάλλει ένας μικρός ουρακοτάγκος που μασουλάει τα παπούτσια της, καταστρέφει τα παιχνίδια της και κάνει άνω κάτω τη ντουλάπα της.
Θέλει να τον διώξει, μέχρι που εκείνος καταφέρνει να της δείξει αυτό που συμβαίνει στα δάση που ζει το είδος του, στο δικό του σπίτι.
Η μικρή διαβεβαιώνει τον ουρακοτάγκο ότι το μέλλον θα το γράψουν μαζί και ότι θα γίνει η φωνή του σε όλον τον κόσμο.
Η ηθοποιός Έμα Τόμσον δανείζει τη φωνή της σ΄ αυτό το μικρό διαφημιστικό φιλμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *