Mε την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και συναυλία ξεκινούν την Πέμπτη οι εορταστικές εκδηλώσεις

Τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μεθαύριο Πέμπτη, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικο δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους και την συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το σκεπτικό φέτος είναι να γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων όσο πιο παραδοσιακά και όσο πιο φωτεινά γίνεται.

“Ο φετινός εορταστικός μήνας, έχει γίνει με ένα σκεπτικό, να γίνει όσο πιο παραδοσιακά μπορούμε. Η πόλη φωτίζεται με παλιό και νεότερο φωτισμό, ενώ παρακαλέσαμε και τα καταστήματα να συμμετέχουν φωτίζοντας και βλέπουμε ωραία παραδείγματα. Το φως είναι αυτό που δίνει την εορταστική ατμόσφαιρα”, σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

“Είναι πολύ σημαντικό για μας να κατέβει ο κόσμος στο ιστορικό κέντρο, να δουλέψουν τα καταστήματα και να είναι όλοι πανευτυχείς. Φέτος η προσπάθειας μας, αγκαλιάστηκε περισσότερο από τους φορείς και τους ευχαριστούμε γι αυτό”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε πως τα Χριστούγεννα είναι φως, ξωτικά, μουσικές και πως στόχο είναι μέσα από τις εκδηλώσεις να ξεφύγουμε από τη μιζέρια έστω και ψυχολογικά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, ανέφερε ότι ο Σύλλογος στηρίζει με κάθε τρόπο τις δράσεις του δήμου και θα ναι πάντα κοντά σε τέτοιου είδους προσπάθειας.

Με έλατο 20 μέτρων, δήμαρχο των ξωτικών, Σαμπάνη, Στρατή και Μπλε τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο 20 μέτρων, φάτνη και σπίτι του Άη Βασίλη περιλαμβάνει φέτος ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης, που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εντυπωσιάσει τους Θεσσαλονικείς.

Τις εκδηλώσεις των φετινών Χριστουγέννων, που θα ξεκινήσουν από μεθαύριο 29/ 11 και θα διαρκέσουν έως τις 6/1/ 2019 επιμελήθηκαν ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλεξάνδρος Μπαρμπουνάκης και ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, σε μουσική εκδήλωση στις 20:30 θα φωτιστεί το έλατο στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο και φέτος είναι από τον Ταχιάρχη Χαλκιδικής. Χιλιάδες λαμπιόνια θα φωτίσουν και φέτος το δέντρο, ενώ αμέσως μετά την φωταγώγηση του δέντρου θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη.

Την παραμονή Χριστουγέννων οι εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους θα ξεκινήσουν στις 17:30, όπου μουσικά συγκροτήματα της πόλης θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους με τραγούδια των Χριστουγέννων.

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Μύρωνας Στρατής και οι Μπλε θα δώσουν τον ρυθμό από τις 21:00 μέχρι τη μια το βράδυ για όσους θέλουν να αλλάξουν τον χρόνο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακόμη, πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης στην αλλαγή του χρόνου.

Σπίτι Άη Βασίλη, σπίτι ξωτικοαλχημείας και ο δήμαρχος των ξωτικών

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθούν τρία θεματικά σπιτάκια και το σπίτι του Άη Βασίλη.

Το σπίτι του Άη Βασίλη θα είναι 130 τμ και θα είναι μαζί με το ταχυδρομείο. Ακόμη, τους επισκέπτες θα περιμένει το σπίτι ξωτικοαλχημείας, σπίτι ξωτικοεφευρέσεων κι το αρτοζαχαροπλαστείο, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Ο δήμαρχος ξωτικών θα είναι ο οικοδεσπότης στη πλατεία Αριστοτέλους, που θα υποδέχεται και θα ξεναγεί τον κόσμο στην όμορφα στολισμένη πλατεία, ενώ οι μασκότ- χνουδωτοί φίλοι του Άη Βασίλη θα καλωσορίζουν τον κόσμο. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, θα φωτιστούν και τα υπόλοιπα δέντρα στην πλατεία.

Φέτος, για πρώτη φορά από επιθυμία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη θα στηθεί φάτνη στην πλατεία. Ακόμη, στην πλατεία Αριστοτέλους θα περιμένει τους μικρούς φίλους ένα δίπατο καρουσέλ 64 θέσεων και ένα τρενάκι στολισμένο με ταράνδους και φιγούρες του Άη Βασίλη.

Νέες γιρλάντες στην Τσιμισκή και φωτισμός της Εγνατίας

Ο μπλε ουρανός της Αγίας Σοφίας, το πεφταστέρι στην Φιλικής Εταιρείας, και λαμπιόνια θα φωτίσουν όπως και πέρσι δρόμους της πόλης όπως την Λεωφόρο Νίκης, την Προξένου Κορομηλά, Καρόλου Ντηλ, την Βασιλίσσης Όλγας και η Γρηγορίου Λαμπράκη. Φέτος, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα τοποθετήσει δίχρωμες γιρλάντες τύπου Led στη οδό Τσιμισκή, ενώ θα φωτιστεί και η οδός Εγνατία από το Συντριβάνι μέχρι τον Βαρδάρη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο δήμος είναι 100.000 ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Αριστοτέλους, όπου στις 29 Νοεμβρίου στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που θα πλαισιωθεί από συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων.

Μάλιστα λίγο πριν, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση των γερανών του μετρό στο σταθμό Αγίας Σοφίας, ενώ θα φωταγωγηθεί επίσης ο γερανός που βρίσκεται μπροστά από τη βιβλιοθήκη στα πανεπιστήμια.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24/12, στις 16.30 θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ λίγο αργότερα, στις 17.30, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους τα τοπικά νεανικά μουσικά σχήματα «INJOY», «MY EXCUSE» και «THE GANG».

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 31/12, σειρά παίρνουν οι συναυλίες:

Στις 20.00 έως 21.30 ο Σταύρος Μπαϊράμης. Στις 21.00 έως 23.00 ο Μύρωνας Στρατής και η Ελισάβετ Σπανού. Στις 23.00 έως 01.00  Το συγκρότημα των «Μπλε» καθώς και η ρίψη πυροτεχνημάτων με την αλλαγή του χρόνου.

Ακόμη στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται: Από τις 29 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου ο “δήμαρχος” των ξωτικών θα αναλάβει την περιήγηση των επισκεπτών στη χριστουγεννιάτικη πλατεία και στα τέσσερα θεματικά σπιτάκια του Αϊ-Βασίλη, των ξωτικών και το ζαχαροπλαστείο των χριστουγεννιάτικων λιχουδιών.

Στις 10 Δεκεμβρίου Θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Τα Βοροινά των Χριστουγέννων» με τη γευσιγνωσία των τοπικών γιορτινών κρασιών σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο Σπύρος Πέγκας αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Πηγές: thestival.gr και makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *