Δωρεάν οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο από το 2020.

Το Λουξεμβούργο είναι μία από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης με πληθυσμό 602.000 κατοίκων, αλλά υποφέρει σημαντικά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η κυβέρνησή του χθες ανακοίνωσε, ότι μέχρι το Μάρτιο του 2020, όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες – τρένα, τραμ και λεωφορεία – θα παρέχονται δωρεάν στους κατοίκους και τους επισκέπτες του.
Σημαντικά τα οφέλη
Ο Dany Frank, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών και Δημοσίων Έργων, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη και θα ελαχιστοποιήσει την πυκνή κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Το Λουξεμβούργο είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται, πως όποιος επισκέπτεται τη χώρα αυτή από το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία μπορεί να φτάσει με αυτοκίνητο σε μισή ώρα στην πρωτεύουσα της πόλης του Λουξεμβούργου.  Το Λουξεμβούργο είναι ένας πολύ ελκυστικός τόπος για εργασία από πολίτες των γειτονικών χωρών της ΕΕ.
Η «άνοδος της οικονομίας» και η υψηλή συγκέντρωση θέσεων εργασίας οδήγησαν σε σοβαρά ζητήματα συμφόρησης. Το σύστημα δημοσίων μεταφορών του Λουξεμβούργου καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και κοστίζει 491 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Κάθε χρόνο παράγει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις εισιτηρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *