Ξεκινά περισυλλογή εγκαταλειμμένων δικύκλων

“Σαφάρι” για την περισυλλογή εγκαταλειμμένων δικύκλων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που δεν φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας και παρεμποδίζουν την ομαλή μετακίνηση των πολιτών σε δρόμους και πεζοδρόμια της πόλη,ς ξεκινά από τις 11 Φεβρουαρίου η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα δίκυκλα θα περισυλλέγονται ως στερεά ογκώδη απόβλητα (ρύποι) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και θα εναποτίθενται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε φυλασσόμενο χώρο στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης.

Σε περίπτωση αναζήτησής τους από τους ιδιοκτήτες τους, θα τους επιστρέφονται μόνον εφόσον προσκομισθεί η άδεια κυκλοφορίας του δικύκλου και αν γίνει αναφορά στο ακριβές σημείο στάθμευσης – εγκατάλειψής του στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

“Προχωράμε στην περισυλλογή αυτών των εγκαταλειμμένων δικύκλων, στο πλαίσιο της συνεχούς μας προσπάθειας για απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και την απομάκρυνση εστιών ρύπανσης, που μπορεί να είναι και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία” αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Η δράση τίθεται σε εφαρμογή κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμόδιου αντιδημάρχου και μέσω ανακοίνωσης καλούνται οι δημότες που δεν επιθυμούν την απόσυρση των δικύκλων τους να μεριμνήσουν για την απομάκρυνσή τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *