Επίθεση ακροδεξιών στην κατάληψη Σχολείο και τη φοιτητική Λέσχη

Μια επεισοδιακή νύχτα για τη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ περίπου 80 άτομα που αποκόπηκαν από το συλλαλητήριο για τη συμφωνία των Πρεσπών από την περιοχή του Λευκού Πύργου, κινήθηκαν προς την κατάληψη που βρίσκεται στο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας” στη Β. Γεωργίου με απειλητικές διαθέσεις.
Κρατούσαν πυρσούς και μολότοφ και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κτίριο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους εισβολείς ενώ το Σχολείο ήταν κλειστό όπως είχε ανακοινωθεί από χθες για προληπτικούς λόγους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα πανεπιστήμια όπως και εισέβαλαν στη Φοιτητική Λέσχη χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ. Η αστυνομία τους κυνήγησε προς την Γ. Σεπτεμβρίου και προέβη σε έξι προσαγωγές.
Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο fb όσα έγιναν μέσα στη λέσχη: Πριν καμιά ώρα, ενώ περίμενα στην ουρά για να φάω στη φοιτητική λέσχη απθ συνέβησαν τα εξής: Βλέπω ομάδα φοιτητών να τρέχουν έντρομοι προς τα πάνω και από πίσω τους οι φυλακές της λέσχης. Ξαφνικά ομάδα από φασίστες με καδρονια και φουλ φεις μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να τραμπουκιζουν φοιτητές. Ακολουθεί ένα μίνι πανδαιμόνιο, όπου βρισκόμαστε όλοι εγκλωβισμένοι στον πάνω όροφο της λέσχη, φοιτητές να τρέχουν από εδώ και από εκεί ψάχνοντας τρόπο να βγουνε έξω, ενώ οι φασίστες φωνάζουν συνθήματα όπως ” Γ… την αναρχία” και “θα σας θάψουμε” και αλλα συναφή.
Κοιτάζοντας από ψηλά, καθώς βγήκα στις εξωτερικές σκάλες για να έχω καλύτερη ορατότητα, βλέπω φασίστες να καίνε πανό και να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο. Το μάτι μου παίρνει έναν ο οποίος τρέχει πάνω σε εναν φοιτητή να τον χτυπήσει με το καδρονι, ενώ κάποιοι δικοί του φωνάζουν “μην κάνετε μαλακίες”.
Άλλοι φοιτητές φωνάζουν “Έλληνες είμαστε κι εμείς , μη χτυπάτε” Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο σε παρόμοια επίθεση είχαν κάψει την κατάληψη Λιμπερτάτια.

Bίντεο από τα επεισόδια επί της Β. Γεωργίου:

Πηγή: parallaximag.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *