Θεσσαλονίκη-Δημοτικές εκλογές: Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στους οικολόγους

Μετά την άρνηση των “Γειτονιών σε δράση” να συνεργαστούν με την “Οικολογία-Αλληλεγγύη” η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι του Μ. Τρεμόπουλου

Χωριστούς δρόμους ακολουθούν η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» και οι «Γειτονιές σε δράση» στην πορεία για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκη.

Παρά τις κοινές ιδεολογικές τους καταβολές δεν επετεύχθη συμφωνία για  κοινή κάθοδο προκειμένου να υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο από το χώρο των οικολόγων.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα απόφασης που σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν οι «Γειτονιές» χωρίς όμως τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της παράταξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πιθανότητες «Οι γειτονιές» να κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές είναι απολύτως περιορισμένες κάτι που σημαίνει ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ως επικεφαλής της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» θα είναι η μοναδική υποψηφιότητα που προέρχεται από το χώρο της Οικολογίας και θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί διαβούλευση ανάμεσα στις δύο κινήσεις, ενώ αρκετά στελέχη των «Γειτονιών σε δράση» είχαν πάρει θέση υπέρ της συνεργασίας και της στήριξης της υποψηφιότητας Τρεμόπουλου.

Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι η τελευταία δημοτική σύμβουλος που είχε εκλεγεί με τις «Γειτονιές» και είχε πάρει τη θέση της επικεφαλής Ελεάννας Ιωαννίδου, Μόνικα Αϊβάζογλου, αφού συμμετείχε στην κίνηση των αρχικά έξι, στη συνέχεια 5 και τελικά τριών (μαζί με τον Ανδρέα Κουράκη και τον Γιώργο Αβαρλή) προσχώρησε στην παράταξη του Σπύρου Βούγια.

Άλλα δύο πρόσωπα που προέρχονται από το χώρος της Οικολογίας ο Κώστας Εφραιμίδης και ο Φώτης Μπίμπασης έχουν κλείσει ήδη στο ψηφοδέλτιο της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η ανακοίνωση τη «Γειτονιών»

Οι Γειτονιές σε δράση, ενεργώντας με μόνο γνώμονα την ενότητα και το όφελος του οικολογικού χώρου και τον δημοτών, ζήτησαν συνάντηση με την Οικολογία Αλληλεγγύη, στα πλαίσια της διερεύνησης κοινής καθόδου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο, οι όροι που έθεσε η Οικολογία Αλληλεγγύη ουδόλως επιτρέπουν όποια διαδικασία συνεργασίας και σχηματισμού ενιαίου οικολογικού μετώπου στην πόλη, η έλλειψη του οποίου ταλανίζει την πόλη και τη χώρα. Ελπίζουμε να συναντηθούμε στο μέλλον στους κοινούς αγώνες και ευχόμαστε στην παράταξη του Κου Τρεμόπουλου καλή επιτυχία.

Η απάντηση της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης»

Ευχαριστούμε τα μέλη των Γειτονιών σε δράση που μας έστειλαν ευχές για καλή επιτυχία και τα βεβαιώνουμε ότι οι πολίτες που εκτιμούν την ιστορική προσφορά, τη συλλογική δράση, τη δημοκρατική λειτουργία, τη συνέπεια, τη συνέχεια και τις νίκες που έχει πετύχει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» μέσα κι έξω από τους θεσμούς, θα εξασφαλίσουν και την αναβαθμισμένη παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Πηγή:  www.makthes.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *