Ιδιοκτήτης πατσατζίδικου ζητά αποζημίωση 800.000 ευρώ από 4 “ντελιβεράδες”

Μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν απολυμένοι διανομείς στη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκαν στο εδώλιο από τον πρώην εργοδότη τους, ο οποίος τους κατηγορεί για δυσφήμιση της επιχείρησής του.

Αποζημίωσης για “ηθική βλάβη” ύψους 800.000 ευρώ ζητά από τέσσερις απολυμένους “ντελιβεράδες” ο ιδιοκτήτης πατσατζίδικου στη Θεσσαλονίκη. “Μας ζητάνε 200 χιλιάρικα από τον καθένα, επειδή είμαι συνδικαλιστής, επειδή εκπροσωπώ τους εργαζόμενους, δήλωσε ο Βασίλης Κεφαλάς, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6.

Οι τέσσερις “ντελιβεράδες” βρέθηκαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για δυσφήμιση της επιχείρησης, αναμένοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης. “Αποδείξαμε στο δικαστήριο τα αληθινά γεγονότα”, υπογράμμισε ο κ. Κεφαλάς, συμπληρώνοντας για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ότι “του έκανε μήνυση η επιθεώρηση εργασίας”, αλλά και ότι “ρωτούσε στις προσλήψεις αν είμαστε αριστεροί κι αν πιστεύουμε στον Θεό”…

“Τα αποδείξαμε στο δικαστήριο, δεν θα μας φιμώσει κανένας εργοδότης. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ζητάμε να μας συμπεριφέρονται σαν ανθρώπους”, τονίζει ο ένας από τους πρώην διανομείς.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε για τον πρώην εργοδότη του ότι “έχει πει ότι τα πουρμπουάρ πρέπει να συνυπολογίζονται ως μισθός, ακόμη και ότι και το νερό που πίνουμε να συνυπολογίζεται ως μισθός”.

“Καταγγέλλουμεόσα ζούμε, είναι εις γνώση του υπουργείου, ο κ. Νεφελουδης τα ξέρει και είδε πόσο ανένδοτος είναι ο εργοδότης. Εμείς τον καλούμε να αποσύρει την αγωγή και να κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, αυτός ισχυρίζεται ότι για οικονομικούς λόγους έκλεισε το ντελίβερι”, συμπλήρωσε.

Συμπληρώνεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της επιτροπή του αγώνα επισιτισμού, ενώ στο πλευρό των τεσσάρων απολυμένων βρίσκεται και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *