Λέσβος: Όταν οι μαθητές του ΓΕΛ Άντισσας «βάζουν τα γυαλιά» σε όλους

Μια λιτή ανακοίνωση που παρουσιάζει τα πράγματα όπως συμβαίνουν και τα αιτήματα των νησιωτών χωρίς κραυγές και συνθήματα, από μαθητές Λυκείου

Όπως όλοι ξέρουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, το νησί της Λέσβου ταλανίζεται εδώ και τρεις μέρες από πρωτοφανή επεισόδια και αστείρευτη βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις της Μονάδας Αποκατάστασης της Τάξης (ΜΑΤ) της αστυνομίας. Σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το νησί, αφήνοντας πίσω τους όμως όχι μόνο υλικές και σωματικές ζημιές, αλλά και τις ψυχολογικές συνέπειες της στείρας βιαιοπραγίας που υπέστησαν οι κάτοικοι του νησιού που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ενέργειες της κυβέρνησης.

Όλες αυτές τις μέρες, λοιπόν, οι νησιώτες γίναμε μάρτυρες της αυθαιρεσίας και της υπέρμετρης αστυνομικής βίας. Σε αντίδραση των μονομερών ενεργειών της κυβέρνησης, το νησί νέκρωσε και, σ’ αυτό το πλαίσιο, το ΓΕΛ της Άντισσας, περιοχής όπου αρχικά επρόκειτο να δημιουργηθεί η νέα κλειστή δομή, αποφάσισε τη σύσσωμη αποχή όλων των μαθητών από τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό σήμερα (27/02) και χθες (26/02).

Δεδομένης της κατάστασης, των νέων φημών που ακούγονται (περί δημιουργίας κλειστών δομών σε έρημες βραχονησίδες) και της προκλητικής συμπεριφοράς των αθηναϊκών ΜΜΕ, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν τα γεγονότα και, όταν έκαναν μια μικρή αναφορά σ’ αυτά, τότε ήταν για να κατηγορήσουν τους νησιώτες και να επαινέσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, το Λύκειό μας ζητά να ακουστούν τα αιτήματά του και εκτός Λέσβου, τα οποία είναι:

α. Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών/ίση κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλη την επικράτεια και μη εγκλωβισμός τους στα νησιά

β. Καμία δομή σε ξερονήσια/ακατοίκητες βραχονησίδες

γ. Διάλογος της κυβέρνησης με τις τοπικές αρχές του νησιού και σεβασμός των αιτημάτων τους

Ζητάμε το νησί μας να μη μετατραπεί σε φυλακή ανθρώπων!

Δεκαπενταμελές συμβούλιο ΓΕΛ Άντισσας

Πηγή: www.alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *